tisdag, 13 november 2018

Marita trea när hon försvarade Sverige i FEGAT-CUP

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag måndag, 25 september 2017 14:29
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Vi ringde upp Marita Gustafsson som försvarade Sveriges färger i FEGAT-CUP i Moskva, gjorde en formidabel insats och slutade trea nu i helgen. Det blev pompa och stått vid prisceremonin.

- Stort grattis, va bra det gick.

- Ja, tack så mycket. Det har varit en rolig, intensiv helg och väldigt annorlunda mot hemma i Sverige.

- Berätta om hur du upplevde travet och hästarna i Ryssland?

- Första dagen var vi på en liten sliten bana men hästarna var fina och de hade bra selar och så. Men sen skulle vi försöka få reglerna förklarade på en blandning av ryska och dålig engelska haha. Det var inte som hemma, först skulle man köra ett lugnt varv och ett snabbt upplopp. Sen samlades alla i kurvan och skrittade runt tills det ringde i en klocka då körde man upp till bilen. Bilens vinge var för liten så häst nr 1, 7 och 8 hade ingen vinge och så var man tvungen att hålla sig en bit från vingen eftersom bilen hade manuell växellåda. När starten gått skulle samtliga hålla sitt spår ytterligare 50 meter då de ringde i klockan igen då var det tillåtet att byta spår. Banan var 1600 meter så loppet var ett varv.
Hästarna var väldigt fina och snälla även om de var av lite olika klass.
Första hästen blev vi lottade på. Sedan var det så att den som vann fick den sämst seedade hästen i andra loppet osv.  Första dagen placerade jag mig sexa och fyra.

- Hur gick det andra dagen då?

- Andra dagen tävlade vi på en ”större bana” Central Moscow Hippodrome, mycket folk och pampig presentation med häst och vagn av oss deltagare. Jag placerade mig sjua och trea och slutade på en total tredjeplats med samma poäng som tvåan (Tyskland), vann gjorde Österrike. Prisutdelningen var enorm i vinnarpodiet och sen skulle vi gå hela banan ner och vinka till publiken.

- Det låter som du gjort en fin insats för Svensk Travsport och fått ett minne för livet.

- Ja, de hade dessutom planerat allt från middagar till en båttur på Moskvafloden och ett besök på Rödatorget. Det har varit en upplevelse som jag inte hunnit ta in helt än men som jag sent kommer glömma!

- Grattis än en gång.

- Tusen tack!


Fornaboda har fantastiska amatörkuskar. Stort grattis från Fornaboda Travamatörklubb och Lindes Travklubb. En mer detaljerad resultatlista kommer att läggas ut när den presenteras på FEGATS hemsida.

 

Läs 1376 gånger Senast ändrad måndag, 25 september 2017 14:31

Instagram galleri - Snapshots

Våra samarbetspartners

arnab.jpgbarncancer.jpgbergslagens_sparbank.jpgenglunn.jpghemkop.jpgherr_grillman.jpglibo.jpglif_lindesberg.jpglinde_energi.jpglindegummi.jpglindesberg_bergslagens_sjal.jpgvarmdal_traktorservice.jpgarnab.jpgbarncancer.jpgbergslagens_sparbank.jpgenglunn.jpghemkop.jpgherr_grillman.jpglibo.jpglif_lindesberg.jpglinde_energi.jpglindegummi.jpglindesberg_bergslagens_sjal.jpgvarmdal_traktorservice.jpg