Fina tävlingar och nya fräscha pikètröjor till funktionärerna!

Idag är det GS75 på Fornaboda med många jättefina lopp! Hur många lopp kommer Björn Goop att vinna..? Tummar hålles för hemmalaget!

Läs dagens ledare nedan:


Axel Pålmans minneslopp är dagens huvudnummer

När stadgarna för Linde Travklubb skrevs 9 mars 1886 valdes följande klubbstyrelse: disponent Vilhelm Tham på Kloten, kapten Carl Hildebrand Schröder på Ringaby, löjtnant Henrik Jakob Fredrik Gahn på Kåfalla, rådman Christan Hultman från Lindesberg, bruksägare Israel Olsson från Järnboås, nämndeman P M Andersson från Löa samt veterinär Axel Pålman, Lindesberg. Vintern 1886 var kall och snörik. Isen var säker och föret gott. Redan den 18 mars kunde därför den nybildade klubben hålla sin första tävling på Lindesjön.

Det är denne Axel Pålman som lånar sitt namn till vad som ser ut att bli ett rafflande lopp nu på söndag. Det är ett försök i Dubbelcupen för Kallblod med 100 – 350tkr insprungna över 1640m och herrarna (hingstar/valacker) får minsann starta med 20m tillägg bakom damerna (stona) i kampen om 50tkr i första pris!

Det var glädjande ett stort intresse för att anmäla 3-åriga ston och vi hade hela arton stycken i propositionen. Ni vet väl att alla 3-årings lopp på L och Ö mellan den 1a april och 7e juli ingår i en loppserie med final den 15e juli på Örebro med hela 125tkr i 1a pris?

Vi har även ett fint 4-årings lopp att se fram emot för klassen 50-200tkr. Tyvärr är det bara åtta stycken anmälda, men det är ett gäng hästar i det här loppet som ser ut att han framtiden för sig! Fyra stycken sticker ut med redan runt 2000 i startpoäng eller mer från tränare som Goop, Melkko, Sundberg och Nurmos. Här håller vi tummarna för hemmahästen Chip Mc Keiém som ju vet hur det känns att skrälla till!

Faktum är så kryllar det av ”lördagshästar” i startlistorna och det ser ut att bli en dag med högt sportsligt värde!

När det gäller möjligheten att kunna se trav på plats så verkar det som det går åt rätt håll om inget ändras. Ni har säkert sett planerna som finns för att tillåta ett begränsat antal i publik från den 1a juni. Tyvärr är det ju fortsatt osäkert om det faktiskt kommer att ske, samt att det verkar som att vi inte kan söka tillstånd för ett välkomnande av publik förrän restriktionerna de facto har ändrats från nuvarande max åtta personer vilket gör att det är svårt att han den framförhållning man skulle vilja ha. Vi håller tummarna för positiva nyheter i detta ärende och uppdaterar er alla när det är möjligt.

Vi önskar alla aktiva och involverade ett stort LYCKA TILL!

Ha det bra,
Robin

Publicerad söndag 23 maj 2021. info@orebrotravet.se