En kort uppdatering samt ett förtydligande om Bankommittén

Snart är våren här och vår tävlingssäsong är inte långt borta!


Vi tävlar även i år tolv dagar och det ser ut som vi kommer ha en bra balans mellan riktigt fina och sportsligt tunga dagar (med bl.a. V86) och en härlig bredd där alla har möjlighet att vara med och tävla!

Ni hittar tävlingskalendern på annan plats, men vi tänkte passa på att belysa några saker från schemat här.

Ni vet väl att Fornaboda fyller 70 år 2021?

Det ska vi se till att fira hela året, men har även instiftat ett nytt profillopp för 5-åringar för att tala om för trav-Sverige att vi har en del att fira. Loppet kommer gå den 7e juli i samband med vår v86a och ämnar att erbjuda landets fina 5-åringar chansen till att vinna 100tkr som ett led i förberedelserna till Jubileumspokalen på Solvalla i augusti.

Alla tolv tävlingsdagar kommer att ha minst nio lopp och nu hoppas vi ju förstås att vi får välkomna PUBLIKEN till åtminstone den större delen av vår säsong.

I dagsläget har vi ingen ny information om när vi får möjlighet att öppna upp för publik, utan vi fortsätter att följa ST´s direktiv (som i sin tur följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten).

För er som inte har varit inne vid banan på länge så har det skett en del förbättringar sen senast vi tävlade. Bland annat, så har ”sista sväng” lagts om i ett ganska så stort banomläggningsprojekt och toaletten vid Inskrivningen har renoverats.

”Travfirande”

Jag hoppas att ni är många som har orkat titta på de 2 timmar och 10 minuter som vi satte ihop i vad vi kallar ett ”Travfirande” som vi skapade när vi tyvärr inte kan ses på en riktig ”Travgala”.

Som vanligt har ju Lindesberg och Örebro firandet tillsammans, så ni som helst bara följer Lindesberg får ha lite överseende med allt om Örebro i filmen 😉
Timmy Lundegård har skrivit en riktigt trevlig artikel om Travfirandet och den hittar ni via länken nedan. Tack Timmy!

https://lindenytt.com/nyheter/vardiga-vinnare-pa-digitalt-travfirande/

Det står mycket mer i artikeln, men jag har nedan lånat hans lista över alla som hyllades.
Fornabodas galavinnare:

Årets 3-åring: Certainly, Tränare: Jimmi Ehlers
Nominerade: Chip McKei’em (Thomas Lönnström), Halle Westwood (Jimmi Ehlers)
Årets 4-åring: StrangerInTheNight, Tränare: Malin Hurtig
Nominerade: Marengo (Kåre Axelsson), Nidalee (Kerstin Hell)
Årets Äldre: Cuarto Käbb, Tränare: Håkan Falk
Nominerade: Red Alert W.F. (Kerstin Hell), Tracy’s Princess (Thomas Lönnström)
Årets B-tränare: Kåre Axelsson
Nominerade: Håkan Falk, Kerstin Hell, Malin Hurtig
Årets Kusk: Jimmi Ehlers
Nominerade: Kerstin Hell, Kenneth Gorski
Årets Kallblod: Oss Can, Tränare: Lovisa Canneryd
Nominerade: Komnes Gigant (Hans Källgren), Berga Moa (Lars-Hugo Larsson), O.K.Vega (Örebrotränare)
Årets Häst: Cuarto Käbb, Tränare: Håkan Falk

Årets A-tränare: Jimmi Ehlers
Årets Ponnykusk Kat. A: Isabella Jansson Wiklund
Hedersomnämnande: Food Money
Amatörklubbens Eldsjäl: Rolf Nydén
Tränare presenteras i parantes
Jeanette Holmskov nominerades även till det gemensamma priset Årets Skötare.

Hittills har över 1000 människor tittat på vårt Travfirande, men är inte ni en av dem så hittar ni den på youtube (sök Örebrotravet) eller genom att klicka på denna länk:

https://www.youtube.com/watch?v=16MLieR7gY0

Bankommittén

Fornaboda travbana är fantastiskt vacker och underbar att besöka. Den har ett gott rykte i trav-Sverige och flera besökande aktiva har sagt att det är deras favoritbana!

Det är något alla som har med banan att göra att vara stolta över - de som jobbar på banan, de som tränar på banan och alla andra i Travklubben! Låt oss tillsammans jobba för att detta fantastiska rykte består.

Ni är alla knutna till en bana som många anser är den bästa i hela landet att besöka, glöm inte det!

För att hjälpa denna process på traven(!) så har Styrelsen beslutat följande:

- Det har skapats en Bankommitté bestående av fyra personer dit önskemål om förbättringar när gäller banskötsel kan föreslås av alla Fornabodas alla licenshållare. En e-postadress kommer att knytas till Bankommittén. Inkomna förslag kommer sen diskuteras med Anläggningsansvarig innan Bankommittén fattar beslut.

- Bankommittén för 2021 består av: Anders Järnerot, Jimmi Ehlers, Kerstin Hell, Lars Thybeck och Robin Thörn. Alla önskemål om förbättringar när gäller banskötsel eller anläggningen skickas via mail till Robin (robin.thorn@orebro.travsport.se) och skriv gärna LINDESBERG i ämnesfältet. Bankommittén återkommer sen så fort det går för varje ärende och vid behov delas slutsatserna via hemsidan och sms.

- Tydliga och detaljerade instruktioner angående banskötsel finns och har gjorts publika så att alla vet vad som gäller:
o Banskötsel under perioden 1 april – 30 september: tävlingsovalen sladdas, vattnas och ska vara klar 09.00 måndag tom lördag. Eftermiddagsskötsel av tävlingsovalen sker endast tisdag och torsdag. Rakbanan sladdas måndag till och med lördag, klar 09.00, och sladdas även eftermiddag måndag – fredag mellan 13.00-16.00 vid behov. Skogsbanan sladdas en gång per dag och ska vara klar 09.00 måndag-lördag. Underhållsarbete som kräver avstängning av banan meddelas via sms och skylt ”banan stängd” ska stå på banan. Licensinnehavarare som betalar serviceavgift lämnar telefonnummer till sekretariatet på Örebrotravet. Gräsklippning sker vid behov måndag, onsdag och fredag.
o Banskötseln under lågsäsong: rakbanan skall hållas öppen och vara körbar under hela vintern och kunna användas senast 9.00. Tävlingsovalen skall hållas öppen under gynnsamma väderförhållande och då kunna användas från 9.00. Vid vinterförhållanden med snö skall tävlingsovalen packas. Backen har öppet vid gynnsamma väderförhållanden likaså sandbanan, men lämnas därhän vid kallare väderlek.

- Alla som arbetar på eller nyttjar Fornaboda Travbana har ett ansvar för att på bästa sätt representera travbanan med ett positivt förhållningssätt mot andra. Eventuella incidenter eller händelser, som individer behöver stöd med, tas upp med Bankommittén. Bankommittén kan sen bestämma att ta vissa ärenden vidare till Styrelsen.

- Använd vår Bankommitté och tänk alltid på den som en första kontakt om det är något som måste tas upp!

Den 8e maj smäller det! Denna lördag så drar vi igång säsongen med breddlopp klockan 11.00 och sen kan vi alla avnjuta V75 med Paraolympiatravet, Konungens och Drottningens Pokaler på TVn under eftermiddagen och kvällen.

Ha det bra!

//Robin

Publicerad måndag 29 mars 2021. info@orebrotravet.se