Vi tackar för ännu en säsong (som känns för kort...)


I år har vi firat att vårt Fornaboda, Sveriges grönaste travbana, har fyllt hela 70 år och vi har fått bevittna trav i toppklass och ett par härliga breddloppsdagar.

Vi har även fått ha publik på plats under den senare delen av säsongen vilket har varit stimulerande. Men, som vi vet, måste vi tillsammans jobba för att vända den nedåtgående trenden för publik på plats. Vi har även idag, säsongsfinalen, gratis entré och gratis program för att visa vår uppskattning för er som kommer till oss för att uppleva trav på plats.

Vi har fina tävlingar under säsogsfinalen med bland annat ett försök i en ny stoserie som avelshingsten Flocki d’Aurcy står för. Det här är en stoserie där ett av tre försök går på Lindesberg och sen finalen på Örebrotravet under V86-tävlingarna den 31/8. De fem först placerade i dagens försök är kvalificerade för finalen.

I år kommer Lindes Travklubb även se till att Lindesbergs tränarchampion äras som sig bör och inte bara kuskchampion. Årets tränarchampion var det liksom inget snack om efter Timo Nurmos kom med vällastade transporter fyllda med hästar som vet hur man vinner. Inför sista dagen så har Timos hästar vunnit 15 av 33 starter på Lindesberg, efter de vann 5 av 9 lopp senast vi tävlade. Timo vara inte bara den som vann flest lopp på L under året utan den som startade mest också, det tackar vi för! Stort GRATTIS Timo och hatten av till dig!

Nämnas bör också Eric Martinsson som verkligen har det iordningsställt när han matchar mot Lindesberg. Fyra segrar på nio starter och sex pallplatser totalt under året – vasst!

Det ligger mycket Timo Nurmos bakom kuskchampionatet förstås där vi inför sista dagen finner Mika Forss i topp med 10 segrar och han följs av Claes Sjöström, som ju allt oftare anlitas även han av Timo, på 6 segrar. Det är matematiskt möjligt för Claes att komma ifatt de 10 segrarna, men kommer inte att kunna matcha Mika på andraplatser så det är även klart att Mika Forss blir kuskchampion 2021! Stort GRATTIS Mika!

Tack för den här säsongen säger vi till publiken, alla aktiva, alla hästägare och inte minst alla eldstjälar bland funktionärerna som ser till att vi kan anordna fina tävlingar på Sveriges grönaste travbana!

Ha det bra,

Robin

Publicerad tisdag 23 november 2021. info@orebrotravet.se