Treåriga Amazing Nag går mot en lyckad säsongsavslutning av sitt inledande tävlingsår. Under torsdagens lunchtävlingar på Örebro kom stoets första seger, trots att man i större delar av loppet satt som fjärde ytter.


Efter ett mindre tävlingsuppehåll i september och oktober så återvände Amazing Nag till tävlingsbanan i november, där man har visat upp en strålade form. Under torsdagens lunchtävlingar på Örebro kom även treåringens första seger i karriären.

Från bakspår så blev det en plats som fjärde ytter. Kuskande Micael Lindblom styrde ut i tredje spår med 800 meter till mål och fick även där en rygg att följa. På upploppet var man däremot starkast och drygade även ut sin ledning med några längder där segern blev säker.

Vinnartiden blev 17,3m där tränare Leif Eklund tog sin första tränarseger sedan 2015.

Uppfödare, Ägare & Skötare: Åsa Sjöberg & Susanne Källström
Tränare: Leif Eklund
Kusk: Micael Lindblom (Ö)

Tidigare under lunchtävlingarna så fick Jimmi Ehlers med sig en tredje plats som tränare och kusk. Stallets Campagne de Press placerades som andra ytter och fick en serverad lucka inför upploppsrakan. Duon styrde ut i fjärde spår men kunde inte avgöra mot de två inre konkurrenterna.

Tiden som trea i mål blev 15,9am.

Bild: Amazing Nag går mot seger
Foto: ALN

Publicerad fredag 16 december 2022. info@orebrotravet.se