Sabina trivs med att jobba dubbelt

Många väljer mellan att vara funktionär eller aktiv. Fornabodas Sabina Hallin väljer däremot att göra båda jobben. När hon inte startar sitt varmblod St No More War, så hittas hon flitigt i bandomartornet där hon i år har tornets högsta titel.


Ibland står man inför svåra vägskäl inom travet, Sabina Hallin däremot väljer att satsa dubbelt. När hon inte tävlar som tränare till sitt varmblod, St No More War, så sitter hon i bandomartornet och hjälper till att få tävlingsdagarna på Örebro och Fornaboda att flyta på.

Trots de dubbla titlarna som tränare och bandomare så får man inte jobba med båda samtidigt. Det gäller därför att välja sina dagar.

- Jag tycker att det är roligt att kombinera som jag gör, det är en svår balansgång men det är roligt. Man får en stor inblick som funktionär, inte bara som tränare. Sedan vet man hur det är att vara tränare när man kommer till tornet. Jag försöker att inte tävla så mycket på Fornaboda, just för att jag tycker om att vara bandomare men ibland så vill man starta på hemmaplan, berättar Sabina.

Att Sabina skulle komma in i båda branscherna på Fornaboda är nog däremot ingen större skräll för många. Med sin mamma på olika funktionärsposter så började även Sabina tidigt med sin funktionärskarriär.

- Jag började som väldigt liten att springa med resultatlistor mellan tornen och inskrivningen. Efter det så kom jag in i bandomartornet och har i ungefär sju år tillbaka jobbat som skrivbiträde. Sedan blev det en smäll inför årets säsong som bandomare.

Som del av en travfamilj och som tidigare ponnykusk, så tog det inte heller lång tid innan tankarna om en häst i träning kom på tal.

- Det var för två år sedan som vi satt och körde våra ponnysar. Vid det tillfället sade jag att vi behövde köpa en till ponny, då de vi hade började bli lite trötta och till åren. Då klev mamma in istället och tyckte att vi skulle skaffa oss en ”storhäst”, som det kallas för inom ponnyvärlden. Först blev det en ettårig nordsvensk, ett halvår efter det så fick vi förfrågan av Kerstin Hell som tyckte att vi skulle ha ”Bruno” (St No More War). Efter mycket om och men så blev det att vi köpte honom också, säger Sabina som även har haft kusklicens i tankarna.

- Jag har faktiskt funderat på en kusklicens, men just nu nöjer jag mig med en tränarlicens. Den kommer nog i framtiden.

Sabina tipsar: ”Är huvudet med honom på söndag så kan det skrälla”
På söndag kommer Sabin Hallin som tränare och även om stallet går ut i en juniorchans utan spel, så kollade vi med formen för hemmatränaren. Ny kusk och spår åtta är förutsättningarna, där det låter som att en hemmaseger kan vänta om flytet är med på vägen.

St No More War (Lopp 2, juniorchans) är i toppform inför söndag. Vi hoppas mest att huvudet är med honom, många dagar så är det inte så och då vill han helst inte. Spår åtta är inte drömspåret men han har gått bra därifrån tidigare. Suzanne som kör den här gången har kört honom tidigare och har dessutom vunnit med honom, så vi hoppas att de fungerar lika bra som de gjorde när de tävlade tillsammans för några år sedan. Han är i toppform och är huvudet med honom på söndag så kan det skrälla.

Publicerad fredag 8 juli 2022. info@orebrotravet.se