Inför årsskiftet tog Magnus Sedell över rollen som Fornabodas nya banmästare. Det nya jobbet har gjort att Magnus är närmare sin hobby än någonsin och med tre tävlingsdagar i ryggen, så tar han sats mot torsdagens lunchtävlingar.


Förutom en tidigare tjänst som projektchef så har Magnus Sedell under flera års tid även varit aktiv på Fornaboda som amatörtränare. Vid årsskiftet tog sig Magnus ett steg närmare att jobba med ett av sina större intressen, då han tog jobbet som Fornabodas nya banmästare med travbanan som sin arbetsplats.

- Det är otroligt tillfredsställande eftersom travet samtidigt är min hobby, så genom att jobba på Fornaboda så kommer jag också närmare min hobby. Jag har min tränarlicens kvar och nu har vi börjat träna hästarna mer och mer, främst för att jag inte har haft tid innan eftersom mitt tidigare jobb krävde många resdagar.

- Jobbet kom ut på annons och jag sökte det helt enkelt. Jag kände för att göra en förändring i mitt liv och att få komma hem efter varje arbetsdag.

Med säsongens tre första tävlingsdagar och en ponnydag bakom sig, så har den nya banmästaren lite rutin med sig när sommaren börjar att ta fart. Även om Magnus ännu inte är helt fullärd så är han nöjd med arbetssättet som han använder sig av.

- Självklart så finns det fortfarande otroligt mycket att lära sig men jag tycker att det har gått bra så här långt. Vi har testat oss fram med träningsdelen på banan, där vi kör med hästar och prövar oss fram med vad som funkar och vad som inte funkar. Därifrån tycker jag att vi har fått koll på träningsbiten. Rundbanan finns det alltid olika önskemål om men just träningsbanorna som rakbanan, sandbanan och backen tycker jag att de flesta som kör är överens.

- Så här långt så känns det bra. Jag tycker att jag har blivit lite varmare i kläderna, samtidigt som jag har fått bra hjälp från Örebros banmästare, Niklas, som har hjälp mig mycket. Samtidigt så finns det otroligt mycket att lära sig, framförallt när det gäller olika vädertyper.

Även om det inte spås att bli några större skurar under torsdagen, så brukar sommaren bjuda på snabba och skiftande väderlekar. Den här sommaren lär inte vara något undantag, vilket gör att nästa steg i banmästarrollen kan bli testad.


- I år har vi lyckligt nog sluppit de värsta regnskurarna, men det är nog just vädret som är nästa steg i tävlingsformen. Att få banan att fungera på samma sätt under olika vädertyper. Vi har turligt nog inte haft några större regnmoln under årets tävlingar, vilket inte bara är skönt för oss som jobbar, utan även för de som är på plats som får ta del av sol och fint väder.

Publicerad onsdag 15 juni 2022. info@orebrotravet.se