Kerstin gör minicomeback i torsdagens kval

På torsdag gör Kerstin Hell comeback i sulkyn efter olyckan på Eskilstuna. Efter att ha selat av sina sex starthästar från torsdagens lunchtävlingar, kommer två av stallets hästar att defilera till dagens avslutande kval- och premielopp. I defileringen hittas Kerstin bakom kvalande Slotts Anna.


Inför torsdagens lunchtävlingar så gör Kerstin Hell en storsatsning på hemmaplan. Stallet selar totalt ut sex hästar och avslutar även dagen med en duo i kval- och premieloppet. Med åtta hästar till stallbacken så undrar man såklart, hur stort tävlingsstall Kerstin känner sig ha?

- Vi känner oss som ett mediumstall i alla fall, men bara på torsdag för efter tävlingsdagen är vi lika små som innan igen. Skämt åsido så kände vi att det gällde att passa på när det fanns lopp för alla startklara hästar i stallet, sedan kanske det inte var några superchanser för oss men de får vara med och lära. Att det är väldigt nära hem passar oss också bra medan Fornaboda står för boxhyran, det är väldigt trevligt att de bjuder till på den för hemmaekipagen.

I loppen är det hemmakusken, Kenneth Gorski, som kommer att sköta styrningarna som i många tidigare fall efter Kerstins olycka på Eskilstuna. Nära tre månader senare så hittas Kerstin som kusk på nytt, där minicomebacken göra med Slotts Anna under torsdagens avslutande kvallopp.

- Jag tror mig vara klar för kval. Det kan nog göra ont men vi håller på att prova vagnar så att det inte ska göra allt för ont. Tävlingsmässigt är däremot inte redo för, där får Kenneth ta över tömmarna, men ett kval tror jag ska gå bra. Det är en snäll häst som jag sitter bakom som inte krånglar något. Hon sköter jobbet och jag åker mest med i sulkyn, det blir en lugn minicomeback i kvalet men man måste börja någonstans.

Det tidiga och kaxiga löftet, som främst drog med glimten i ögat, sade att kuskcomebacken skulle göras i samband med midsommardagen i juni. De senare rapporterna säger däremot att comebacken kommer senare, men allt beror på hur man tyder reglerna.

- Om kvallopp räknas som lopp så är jag ju före i planen, skrattar Kerstin som meddelar att det nog blir tävlingscomeback först i höst.

- Jag är fortfarande rätt stel och behöver rehabiliteras ett tag till så det är nog en bit kvar. Samtidigt så känner jag inte riktigt tävlingsformen och då vill jag inte ut på banan, jag vill vara klar när jag åker ut. Det känns mest dumt att klanta till det när man inte är fullt beredd.

Kerstin tipsar: ”Läget känns bra för hennes del”
Sex hästar selas ut när Fornaboda kör lunchtävlingar på torsdag. Vi tog en snabbkoll på stallformen, där Kerstin rapporterar följande:

Red Alert W.F. (Lopp 1) fick ett tråkigt läge men har varit bra ett tag nu och är i form. Med läget hon fick nu så riskerar hon att sitta fast invändigt under större delen av loppet, men skulle hon få fritt mot slutet så har hon visat att hon kan gå mot slut. Hon känns bra för dagen och skulle luckan komma så kan hon vara med bland de fyra främsta, men med det läget hon fått så är vi nöjda med en bra placering.


Miss Sharon (Lopp 3) får det ofta krångligt i loppen, bara i år har hon hunnit med elva lopp där det på ett eller annat sätt har krånglat i loppet. Hon fick lite vila efter det förra loppet men är tillbaka i träning igen. Vi körde intervaller med henne i veckan och det kändes bra. Hon kommer nog behöva ett lopp i kroppen och vi hoppas på en liten slant.


Missi Lee (Lopp 5) fick en jordklump i huvudet senast och är ursäktad för galoppen i förra starten. Hon gick bra efter galoppen så kapacitet finns. Läget känns bra för hennes del då hon främst ska smyga med. Hon är däremot ett osäkert kort och vi önskar bara ett felfritt lopp, skulle hon hålla travet så tror jag att hon kan få med sig en pengaplacering.

Electrefied W.F. (Lopp 6) har inte riktigt förstått något om tävling ännu. Han är väldigt grön och ska bara vara med och lära. Tar han sig igenom loppet på ett bra sätt så är vi nöjda.

Centeroftime W.F. (Lopp 7) har lite problem med magen vilket gör att han inte startar så ofta. Trots 22 starter så har han inte haft någon riktig koll på vad tävling är för något utan springer mest på lite som han känner för. När polletten trillar ner så kommer han kunna bli en riktigt bra tävlingshäst. Vi har varit nöjda med honom mot slutet och jag hoppas på att han kan vara med där framme på torsdag. Han känns som stallets bästa chans.

Azzurri (Lopp 9) är nyligen inköpt från Visby och vi har faktiskt inte en aning om chanserna. Kusken körde ett jobb med henne i förra veckan och där gjorde hon det som hon skulle, där hon gick i 1.17-tempo under det sista varvet. Vi kommer nog att testa och se vart vi hamnar, hästen är fullt tränad från Hoas-stallet på Visby och vi får hoppas att miljöombytet direkt kan ge någon effekt.

Text och foto: Timmy Lundegård
Bild: Senaste gången som Kerstin var på Fornabodaovalen var den 19/8 med Tamara W.F.

Publicerad tisdag 14 juni 2022. info@orebrotravet.se