Det blev en riktig kompisseger på Axevalla under söndagen! Med Sigrid Hurtig som tränare och Anna Hell som kusk, så blev det seger när Emmeros Filur passerade mållinjen först med någon längd ner till måltvåan. Sigrid fick samma dag köra in en egen kuskseger med Silver Disa.


Axevalla körde sin sista ponnydag för säsongen under söndagslunchen, där fjorton lopp skulle genomföras. Redan under det tredje loppet blev det en Lindeseger där de två kompisarna Anna Hell och Sigrid Hurtig samarbetade till en triumf.

Segern kom med Emmeros Filur som tränas av Sigrid och kördes av Anna. Trots 80 meters tillägg så flög man fram i spåren mot slutsvängen, där man kom i mål på 2.29,2k. Ett årsbästa för den 11-åriga valacken.

Sigrid fick senare en egen kuskseger med sin andra shettis, Silver Disa. Efter en jämn slutstrid på upploppet så kunde duon gå undan med någon längd i andra spår, där man segrade på tiden 2.41,4. En rekordsänkning med 8,5 sekunder som gav Sigrid Hurtig en tränardubbel.

Sigrid blev även tvåa med Silver Disa under dagen och red även Emmeros Filur till en andra plats inom monté. En bra dag för stallet med två segrar och två silverplaceringar.

Även Max Nordmark Tybeck gästade Axevalla och fick med sig en femte plats med egentränade Skullagårds Ragnar. Samtidigt åkte Lina Hjortzberg till Rättviks sista tävlingsdag för säsongen, där hon fick med sig en fjärde plats med Phanda.

Bild: Sigrid Hurtig och Anna Hell vid tidigare seger med Emmeros Filur, då vid montéseger.
Foto: Privat

Publicerad söndag 13 november 2022. info@orebrotravet.se