Femåriga Ceboruco har haft en segerrik säsong och under söndagslunchen jagade man sin fjärde årsseger när man gästade huvudstadsbanan. Trots en kortare galopp i första sväng som ledde till en resa i dödens, så krigade man till sig en silverplacering på upploppet.


Jimmi Ehlers gästade Solvalla under söndagen där stallet selade ut, i skrivandes stund, en av Fornaboda segerrikaste hästar under året, Ceboruco.

Trots en snabb start från spår sju bakom bilen så blev det en kort galopp när man försökte att överta ledningen ur den första svängen. Man hittade snabbt travet men fick istället gå loppet från dödens, där duon höll starkt. På upploppet kämpade man sig till en välförtjänt andra plats, efter en upploppsstrid mot ett utvändigt ekipage.

Duon kom i mål på tiden 15,6am på en något tung bana. Andra platsen var dessutom Ceborucos 11:e pallplacering för året inom sina 15 starter vilket ger 73,3% i platsprocent, den högsta för en Fornabodatränad häst under året.

Kerstin Hell var på plats som lånekusk till Eva-Lena Hellman, där hon bland annat körde in Mogas Money till en femte plats.

Bild: Ceboruco i bakvarv från ett tidigare tillfälle
Foto: Timmy Lundegård

Publicerad söndag 20 november 2022. info@orebrotravet.se