Fornabodahästarna hade en bra lördag! Förutom en andra plats inom ponnytrav på Tingsryd så blev det en vinstrik dag för de större hästarna på Romme, samma kväll. Segerrikt blev det när Thomas Lönnström tog sin andra tränarseger för året, denna gång med Chip Mc Kei’em.


Det blev seger när Thomas Lönnström gästade Romme under lördagskvällen. Stallet selade ut duon Tracy’s Princess och Chip Mc Kei’em i samma lopp, där den förstnämnde var snabb att ta sig till ledningen med Suzanne Walterström i sulkyn.

På upploppet var det däremot Chip Mc Kei’em som svarade för den starkaste avslutningen och kunde strida sig förbi ledaren innan mållinjen. Segern blev en rejäl revansch för den tidigare Fornabodatränaren, Ronny Israelsson, som fick köra in Chip till seger i kuskens fjärde försök.

Vinnartiden blev 14,6am från spår 11 bakom startbilen, medan Tracy’s Princess fick med sig ett femte pris. Grattis!

Uppfödare: Kenneth & Mona Henriksson
Ägare: Thomas Lönnström & Pia Fritzson
Tränare & Skötare: Thomas Lönnström
Kusk: Ronny Israelsson

Tillsammans med June Grace, tränad av Leif Persson, kunde Suzanne Walterström få med sig en andra plats. Duon avslutade vasst efter en smygkörning som tredje invändigt och flyttades fram till en andra plats efter en trängningssituation bland ledarduon. Tiden blev 16,8am

En silverplacering blev det även på Tingsryd där Kasper Rosenquist körde sin egentränade treåring Fanron. Trots galopp så kom duon i mål på 2.19,3ak.

Arragon gjorde sin första start sedan augusti där tränare Hans Pettersson, gav tömmarna till Kenneth Gorski. Efter ett snabbt sista halvvarv så stod duon för en stark avslutning och fick en tredje plats efter en ny trängningssituation bland de främre ekipagen. Tiden blev goda 26,5m.

Även Kerstin Hell gästade Dalatravet och hade med sig en duo. Främst blev det en femte plats med Red Alert W.F. på tiden 15,1am, medan Miss Sharon slutade sjua på 16,8am.

Bild: Chip Mc Kei’em och Thomas Lönnström efter segern
Foto: Timmy Lundegård 

 

Publicerad måndag 3 oktober 2022. info@orebrotravet.se