Det blir en Fornabodaseger i årets upplaga av Femårsmästerskapet för Kategori A på Färjestad. L.A.Exclusive, tränad av Isabella Jansson Wiklund, gick en tung resa men var bara bäst när mållinjen skulle skäras.


Landets bästa femåringar hade samlats på Färjestad under lördagsförmiddagen för att avgöra ponnytravets version av Jubileumspokalen. Fornaboda hade tre ekipage som var med i kampen om seger i Femårsmästerskapet, där det slutade lyckligt i shettisupplagan.

L.A.Exclusive, tränad av Isabella Jansson Wiklund, fick gå en tung resa från spår 8 bakom bilen. Kuskande Lea Mattsson från Årjäng utmanade länge och höll en stor ledning inför upploppet, där man avslutade i ett rekordsnabbt 2.18-tempo. Segern säkrades på snabba 2.19,5, en rekordsänkning med nära sex sekunder!

Stort grattis!

Seger blev det även för Fanron och Kasper Rosenquist som höll det längsta huvudet när mållinjen skulle passeras. Vinnartiden för årets Kriteriesexa blev 2.06,6, en rekordsänkning med 1,9 sekunder. Grattis!

Även Elsa Pettersson gästade Färjestad med ett fint facit. Med egentränade Silver Lady blev det dubbla pallplaceringar, där duon inledde som trea för att senare köra sig till en andra plats. Under dagen blev det även en femte plats med Alvin.

Fotnot: Isabella Jansson Wiklund var med i en olycka som skedde efter starten i Femårsmästerskapet för kategori B. Isabella mår bra efter omständigheterna och är efter dagens händelser hemma i Lindesberg. Solvallakusken Ebba E Handler skötte tömmarna i loppet bakom Vikas Rossimo men blev först utanför placering.

Bild: L.A.Exclusive vinner Femårsmästerskapet 2022 med Lea Mattsson.
Foto: Kurt Einevåg

Publicerad måndag 24 oktober 2022. info@orebrotravet.se