Nära seger för Lina och Petter

Under sommaren hade Lina Hjortzberg fina framgångar på tävlingsbanan, där man med sitt egentränade russ, Petter Pan, stod för sin första dubbelseger i karriären. Under söndagen var duon nära att sätta dit sin tredje årsseger när man gästade Eskilstuna.


Eskilstunas sista heldag med 6-årschampionatet som huvudlopp brukar vara ett av Mellansveriges tuffaste tävlingsdagar, då dagen vanligtvis lockar ett rikstäckande deltagande. Lina Hjortzberg var en av Lindekuskarna som var på plats och fick även med sig en fin placering. 

 

Med egentränade Petter Pan så höll man sig bakom ledaren genom hela loppet. Även om man gjorde ett försök att ta sig förbi på upploppet, så fick man nöja sig med en stark andra plats på rekordtiden 2.04,0m.

Två deltagare från Fornaboda fanns med i huvudloppet, 6-årschampionatet. L.A.Panerai slutade trea för tränare Isabella Jansson Wiklund, som anlitade Årjängs Lea Mattsson som kusk. För Elsa Pettersson slutade det med en femte plats som tränare och kusk bakom Silver Lady.

L.A.Panerai fick senare med sig ett fjärde pris i monté, medan Elsa Pettersson körde in en femte plats med Alvin och en sjätte plats med Silver Lady. Max Nordmark Tybeck var på plats med Jivlo och slutade fyra.

Bild: Petter Pan och Lina Hjortzberg efter sin andra plats.
Foto: Tuva Jonsson

Publicerad tisdag 4 oktober 2022. info@orebrotravet.se