Efter två månaders tävlingsuppehåll så var Oss Can tillbaka på banan när Romme körde sitt årliga Bernth Martinssons Lopp. Loppet med 100 000 kronor i första pris fick en rivig slutstrid, där den Lovisa Canneryd-tränade hingsten var med i segerstriden.


Under fredagen körde Romme årets upplagor av Bernth Martinssons Lopp, ett lopp för kallblod och ett för varmblod. I kallblodsloppet hittades Oss Can, tränad av Fornabodas Lovisa Canneryd, som stod 40 meters tillägg mot formtoppade ekipage.

Trots de dryga tilläggen så var man framme och nosade på segern, där man efter en resa i ledarryggen fick luckan mot upploppet. Ledaren kontrade och målfotot fick avgöra vinnaren, där Fornabodaekipaget till slut fick nöja sig med en silverplacering.

Kenneth Gorski agerade kusk till andra platsen som var värd 50 000 kronor. Tiden skrevs till 26,4m.

Under lunchen blev det även en andra plats till Kerstin Hell som gästade Bollnäs. Efter en snabb avslutning från ledarryggen med Mogas Ballerina, så kunde man inte utmana ledaren och fick med sig en fin andra plats på tiden 15,6am.

Stallet fick även med sig en tredje plats under samma dag, där Kerstin körde Electrefied W.F.. Duon gick den tunga vägen i andra spår, men säkrade en tredje plats på tiden 20,0m. Isabella Jansson Wiklund fick med sig en fjärde plats i samma lopp med Sweet Sarah, tränad av Hagmyrens Göran Fast.

En fjärde plats blev det även till Miss Sharon på tiden 16,1am tillsammans med tränare Kerstin Hell i sulkyn. Kerstin agerade även lånekusk bakom Mogas Money som slutade 5:a för tränare Eva-Lena Hellman från Solvalla.

Bild: Oss Can vid tidigare seger
Foto: Tr-Bild

Publicerad måndag 24 oktober 2022. info@orebrotravet.se