Regnvädret fortsätter i Bergslagen, vilket skapade blöta förutsättningar till söndagens hemmatävlingar. För Cersei Gene så blev det en kortare galopp i första sväng, men det var inget som stoppade Jan Gustafssons sto från att sätta nosen först när mållinjen skulle passeras.


Det blev hemmaseger när Fornaboda körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, varav den sista för de större proffskuskarna då vi avslutar veckan med en breddtävling. Dagen blev blöt men det hindrade inte Cersei Gene som skulle stå för en häftig prestation.

Kuskande Simon Helm körde fram som andra ytter i startrusningen men fick en kort galopp när duon kom ur den första svängen. Cersei Gene ställde sig snabbt och fick istället göra loppet som tredje ytter, där man bjöd på en stark avslutning mot upploppet.

Hemmahästen satte nosen först över mållinjen och stod därmed för säsongens femte hemmaseger! Segertiden blev 15,9al, vilket blev hästens andra seger i karriären.

Uppfödare: Roland & Martin Berg
Ägare: F:a Gustavsson Travsport, m.fl
Tränare: Jan Gustafsson
Kusk: Simon Helm (E)

Under hemmatävlingarna så selade Stall Jimmi Ehlers ut tvååriga Kozmo Simoni till årets upplaga av Fornaboda Grand Prix. Trots en tidig galopp så kom hemmaekipaget i mål som fyra på 19,1k.

Bild: Cersei Gene vinner med Simon Helm
Foto: ALN

Publicerad tisdag 22 augusti 2023. info@orebrotravet.se