Det bjöds på flera fina placeringar när Örebrotravet körde breddloppstävlingar under torsdagen.


Totalt nio Fornabodatränade hästar kom till start, varav sex av dessa placerade sig i topp fem under kvällen.
Mitt under tävlingsdagen blev det dessutom seger. Från ett läge som tredje ytter så kunde kuskande Alice Molin styra på via tredje spår med 700 meter till mål. Duon landade utvändigt ledaren och kunde säkra segern under upploppet där man höll en halv längd till sin invändiga konkurrent. Vinnartiden blev 14,4am.
Uppfödare: Kenneth & Mona Henriksson
Ägare: Thomas Lönnström & Pia Fritzson
Tränare: Thomas Lönnström
Kusk: Alice Molin (Ö)
Skötare: Ann Louise Jansson

Samma tävlingsdag bjöd även på dubbla tredje platser. En av dessa var Kavaljer Indika som fick gå de sista 700 meterna via tredje spår. Trots den tunga resan så gick den Lars Arnesson-tränade till en tredje plats med Andreas Andersson i sulkyn. Tiden blev 16,8am.

En bronspeng blev det även till Saint Louis Blues, tränad av Jimmi Ehlers. Stallets fyraåriga valack försvarade ledningen med Patrik Fernlund i sulkyn, men fick se sig slagna på upploppet. Duon kämpade mot sina utvändiga konkurrenter där man fick nöja sig med en tredje plats på tiden 17,2m i sin livs femte start.

I samma lopp som Saint Louis Blues så blev det en fjärde plats för Oro Tooma och Simon Gorski, Anneli Lundegård tränar. Även Mahadevi Indika, tränad av Kåre Axelsson, blev fyra under torsdagskvällen med Claes Eskilsson i sulkyn.

Running Coktail som tränas av Inger Olsson, blev femma tillsammans med Adam Ivarsson som kusk.
Vi tillägger även att det blev en tredje plats i lördags när Jimmi Ehlers gästade Åby. Detta med Lookheishere som kördes av Marcus T Aadland, tiden blev 13,7am.

Foto: Chip Mc Kei’em och Alice Molin
Fotograf: Foto Tarzan

Publicerad måndag 21 augusti 2023. info@orebrotravet.se