Säsongens sista tävlingsdag på Fornaboda är i mål. Säsongsavslutningen inleddes med säsongens sista hemmaseger, där Larizz tog sin första seger i karriären i sin 33:e start. En seger som skapade glädje hos tränare Katarina Brattström.


Under Fornabodas sista tävlingsdag för säsongen så fick gänget bakom hemmahästen Larizz ta emot en efterlängtad seger. Hästen som normalt sett är startsnabb kunde inte ta sig till ledningen direkt, men kunde trots det komma åt ledningen efter ett halvt varv.

Därifrån kunde hemmaekipaget bestämma tempot, vilket gav en relativt säker seger på tiden 15,3ak. Loppet var hästens 33:e i karriären, varav segern var den första i karriären.

Uppfödare: Beatrice Saxin, Grythyttan
Ägare: K Eriksson, K & L Brattström, M Kanneli
Tränare: Katarina Brattström
Kusk: Carl Philip Lindblom (Ö)

Tvåa i samma lopp var, roligt nog, Running Coktail som tränas av Inger Olsson. Hästen gick bra på upploppet mellan hästar men hade för långt fram till hemmavinnaren. Ändå kom man i mål på 15,8ak med Adam Ivarsson i sulkyn.

Medan säsongsavslutningen på Fornaboda var i full gång, så blev det en ny ponnyseger för Isabella Jansson Wiklund som gästade Årjäng. Där körde hon in Örebrotränade Lojstalo till sin tredje raka seger, vilket gör att Isabella har kört in totalt fyra segrar på fem starter med Örebrorusset.

Flera fina placeringar kom från Fornabodaekipagen på hemmaplan!

Under säsongens sista lopp så selades tre hemmahopp ut till loppet, där samtliga slutade långt fram. June Grace såg ut att gå mot seger med Magnus S Karlsson, men fick för hårt svar från en invändig konkurrent med halvvarvet kvar. Istället blev det en andra plats på tiden 16,0am där Leif Persson tränar.

I samma avslutande lopp så blev det en tredje plats för Mahadevi Indika, tränad av Kåre Axelsson. Samt en fjärde plats för Kavaljer Indika, tränad av Lars Arnesson. Under dagen blev det även en andra plats för Chip Mc Kei’em, tränad av Thomas Lönnström, medan Babsans Bankir fick med sig en tredje plats med sin ägare Niclas Westberg i sulkyn.

Centeroftime W.F. blev fyra med tränare Kerstin Hell i sulkyn, medan ST No More War som tränas av Sabina Hallin slutade femma.

Bild: Larizz är på väg mot seger under Fornabodas säsongsavslutning
Foto: Timmy Lundegård

Publicerad tisdag 29 augusti 2023. info@orebrotravet.se