Babsans Bankir krigar till sig en tredje plats

Under söndagen var det dags för Babsans Bankirs femtonde start för året. Mantorps eftermiddagstävlingar blev destinationen, där Årets Häst från 2022 visade en fin stridsmoral. Med drygt 1400 meter till mål så gjorde Lindehästen jobbet utvändigt ledaren, där det slutade med en tredje plats.


Efter en femte plats på V75, så var det åter dags för Niclas Westberg att sela ut sin egenuppfödda Babsans Bankir. Femåringen som bland annat fick ett bra fjolår med 584 000 kronor insprunget, där man även belönades med titeln Årets Häst på travgalan i våras.

Söndagens resa gick till Mantorp, där man tog en lugn start från sitt andra spår bakom startbilen. Strax innan ledaren hade passerat det första halvvarvet så styrde kuskande Petter Karlsson ut i tredje spår, där man körde till positionen utvändigt ledaren.

I slutsvängen gick det i ett snabbare tempo där konkurrenter kom upp på utsidan. Det var däremot inget som skrämde Lindhästen som krigade till sig en tredje plats på upploppet och kom i mål på tiden 14,8am. Detta var hästens åttonde bronsplacering i karriären, varav den tredje för året.

Tidigare under tävlingsdagen så blev det en fjärde plats för Cersei Gene i ett stayerlopp. Jan Gustafsson tränar fyraåringen som gjorde debut över den tre kilometer långa distansen, där man kom i mål på 17,4l med Andreas Lövdal i sulkyn.

Bild: Niclas Westberg (mitten) och Jan Gustafsson (till vänster) selade ut varsin häst under söndagen och fick med sig varsin pengaplacering. Bilden är från vårens travgala i Örebro.
Foto: Isabella Jansson Wiklund  

Publicerad måndag 11 december 2023. info@orebrotravet.se