Isabella är segerrikast som russ- och juniorkusk 2023!

Fornabodas unga kusk Isabella Jansson Wiklund har haft en rekordsäsong på tävlingsbanorna. Med bara någon vecka kvar av året så kan vi gratulera Isabella till titeln som landets segerrikaste juniorkusk, samt titeln som landets segerrikaste russkusk.
- Det är ganska sjukt, säger Isabella.


Isabella Jansson Wiklund har haft ett riktigt fint år, både bakom russen och varmbloden. Med bara någon vecka kvar av året så har den unga Fornabodakusken säkrat dubbla positioner i toppen av travets listor.

Bland landets juniorkuskar så är det Isabella som blev segerrikast! Totalt körde hon in sex segrar, där det blev 216 000 kronor inkört till de olika hästägarna. Som kusk så lägger hon sig dessutom som landets tionde segerrikaste tjej under 25 år.

- Det är ganska sjukt men också väldigt roligt. Jag är otroligt tacksam att jag har fått köra så pass fina hästar som jag har gjort under året och jag hoppas på att nästa år bli lika bra, säger Isabella som är junior fram till mitten av juni 2024.

Förutom ett bra år som juniorkusk, så är det också klart att Isabella är årets segerrikaste russkusk. Med bara ett russlopp kvar av året så har Isabella kört in 25 segrar på 76 lopp, vilket är tre segrar fler än tvåan. Segerprocenten landar på 32,9% samtidigt som hon har en platsprocent på över 55%.

- Platsprocenten är väldigt bra. För min del så har överlag blivit få lopp utan placering under året, så det är jag såklart nöjd med.

Bild: Isabella Jansson Wiklund vid två av hennes 31 segrar under året som kusk. Vikas Rossimo (t.v.) och Mama’s Happy Boy (t.h.).
Foto: Timmy Lundegård och Gunilla König  

Publicerad måndag 18 december 2023. info@orebrotravet.se