Babsans Bankir avslutar året med sin andra V75-seger för året! Segern kom i landets nästsista lopp för året, där Petter Karlsson körde Niclas Westbergs fyraåring till seger inom travets elitserie.


Gott nytt år! Det hälsar Babsans Bankir sina tvåbenta vänner, efter att avslutat sitt år med sin andra V75-seger för året!

Med Petter Karlsson som kusk så selade tränare Niclas Westberg ut sin fyraåring till landets nästsista lopp i tävlingskalendern. Det var debut över kort distans för Bankiren som bjöd på en rejäl slutspurt från tredje ytter.

Segern är årets 50:e Fornabodatriumf för 2022, där Babsans Bankir dessutom passerar 584 000 insprungna kronor under året! Segertiden landade på 14,3ak.

Uppfödare, Ägare & Tränare: Niclas Westberg  
Skötare: Maja Westberg 
Kusk: Petter Karlsson (F)

Dagen innan den stora segern så var Anna Nordlund och Kenneth Gorski till Rommetravet, där det blev dubbla pallplaceringar.

Efter ett rygglopp så kom luckan sent för Shiny Samsara, tränad och körd av Kenneth Gorski. Duon avslutade vasst och säkrade en andra plats på 20,6m.

Kenneth var samma dag även kusk till Pirriboj, tränad av Anna Nordlund. Trots en kortare galopp så gick man starkt på upploppet och höll en klar tredje plats på nya rekordet 35,1m. 

Foto: Babsans Bankir, Petter Karlsson och Niclas Westberg
Fotograf: TR Bild

 

Publicerad tisdag 3 januari 2023. info@orebrotravet.se