Nytt år innebär nya möjligheter. Under söndagen nollställs samtliga räkneverken, men innan vi blickar framåt på 2023 så måste vi kolla tillbaka på Fornabodas stora händelser under 2022!


Ett nytt travår har gått i mål. De ständigt arbetande aktiva har bjudit oss på en härlig resa under 2022 att se tillbaka på. Just därför känner vi att göra en sista titt i backspegeln på de största händelserna från året som nu gått i mål, innan vi blickar framåt mot ett spännande 2023!

- Tränarkåren på Fornaboda har gjort ett fantastiskt jobb under 2022! Årets resultat från de 35 tränarna med Fornaboda som hemmabana är:
50 segrar, 59 andra platser & 68 tredje platser! Tillsammans har stallen totalt kört in 4 660 300 kronor!

- Publiken är tillbaka! Under 2022 var det fri entré till samtliga tävlingsdagar på Fornaboda. V86-dagen i augusti lockade till sig flest besökare, då fick vi ta emot hela 2 463 personer! Hoppas att vi får se samtliga igen under 2023!

- Anläggningsmässigt så har Fornaboda gjort en stor satsning på att bli självförsörjande genom solceller på stallbyggnadernas tak. Magnus Sedell gjorde dessutom sin första tävlingssäsong som banmästare.

- Babsans Bankir, tränad av Niclas Westberg, bjöd på rejäl V75-show! Fyraåringen fick med sig dubbla triumfer i travets elitserie, där man vid båda tillfällena spurtade längst ut i spåren. På Bergsåker var det Magnus A Djuse som styrde till seger inom Klass II, medan Petter Karlsson fick avsluta året på Axevalla med seger i Klass I.

- Isabella Jansson Wiklund gjorde sin första säsong som kusk bakom varmbloden och vilken säsong! Första segern för 16-åringen kom i den sjätte starten, detta bakom My Enemy Amok på Gävle i augusti.

- Även Sabina Hallin fick spräcka en segernolla, i detta fall som tränare. Den 10:e december fick 22-åringen se sitt nyförvärv Honey Sweet sätta nosen först tillsammans med Magnus A Djuse, vilket gav Sabina sin första tränarseger i karriären.

- I november gjorde den trogne valacken Candor Hall sin sista start i karriären. Adams Hall-avkomman faller för åldersstrecket under 2023 men kan stoltsera med över 3,4 miljoner insprunget och en seger inom Monté-SM. Lauri Mikkola har skött träningen de senaste tre åren.

- På ponnysidan så blev det Fornabodaseger i Femårsmästerskapet på Färjestad. Isabella Jansson Wiklund-tränade L.A.Exclusive passerade mållinjen som segrare med värmlandskusken Lea Mattsson i sulkyn.

Ha nu en fortsatt härlig nyårsvecka så håller vi tummarna för ett minst lika bra 2023!!!

Bild: Några av säsongens stora händelser i kollageform:
Överst t.v.: Isabella Jansson Wiklund tar sin första seger (Foto: Christer Norin/ALN)
Överst t.h.: Babsans Bankir tar sin första V75-seger (Foto: ALN)
Nederst t.v.: Candor Hall går mot pension, här i en tidigare start (Foto: Timmy Lundegård)
Nederst t.h.: L.A.Exclusive vinner Femårsmästerskapet (Foto: Kurt Einevåg)

Publicerad tisdag 3 januari 2023. info@orebrotravet.se