Till fredagens tävlingar så gör Jimmi Ehlers sin fjärde tävlingsentré för året på hemmabanan. Stallet kommer från en lyckad månad med 71% i platsprocent och har även rivstartat juli med en rejäl uppvisning på Solvalla.


Med sex segrar och 334 200 intjänade kronor så är Fornabodas största tränare, Jimmi Ehlers, i en fin stallform. Under juni blev det två raka segrar som följdes upp av tre andra platser, där stallet nu även rivstartar julimånaden.

Under onsdagen gjorde nämligen fjolårets snackhäst, Deeply Express, sin efterlängtade comeback på Solvalla. Segern blev stenklar där hästen sprang in stallets, hittills, största prischeck för året.

- Jag visste att han skulle vara i ett bra skick. Kusken sade innan loppet att han inte var så nervös, däremot var han spänd på att se om hästen funkade som han skulle. Då sade jag att det bara var att gasa och satsa på ledningen eller dödens. Sedan är han väl inte helt 100%-ig i travet ännu men det är klart bättre än hur han har varit, har man däremot en häst som honom så vill man ju ha det i perfekt skick.

Ägarkretsen till Deeply Express är sedan en lång tid tillbaka en satsande ägare med flera hästar hos både Jimmi och Årjängstränaren Paw Mahony. Flertalet av deras hästar har funnits i Ehlersstallet, där ägarkretsen uppskattas högt för sitt tålmodiga hästägande.

- De är fruktansvärt bra ägare och är verkligen värda att få ha en sådan här häst. De har som sagt haft häst här i flera år och det har alltid känts bra med dem som ägare hos mig. Det är aldrig någon press och aldrig någon klagan, vilket gör att man kan jobba i lugn och ro. Sedan finns alltid risken att man kan hamna i ett döläge, då är det skönt att veta att man inte har någon ägare som flåsar en i nacken. Det är mycket som måste stämma och allt handlar om tillfälligheter.

Fjorton hästar finns idag på stallets tränarlista, där många av de startande håller en fin tävlingsform. Hästar som Halle Westwood, Lookheishere och Ceboruco har tagit varsin seger under sommaren och förhoppningsvis kommer fler triumfer. Under V86-dagen kom även nyheten att stallet har en fin andelshäst, som även den kan vara en vinnare innan årsskiftet.

- Det finns för stunden fem andelar kvar i Cornelia Marie. Jag har kört intervaller i 1.30-1.35-tempo så det känns som att hon kommer att gå premie när som helst, sedan tar vi det därifrån. Hon är en smart häst som gör det hon ska och skulle hon fortsätta gå framåt så är det inte omöjligt att det blir en start redan i år.

Stallintervju inför fredag: ”Det här blir en liten testrunda”
Inför fredagens tävlingar så delar Fornaboda på en V64-omgång med Tingsryd. Jimmi Ehlers gästar med tre hästar, varav en av de tre kommer att gå ett premielopp. Bland tävlingshästarna selar stallet ut en rutinerad V64-häst samt en spännande debutant.

Nevayah Boko (Lopp 1) är en riktigt fin travare. Vid kvalet så fick han gå själv och sket väl i det hela med 200 kvar, nu får vi se hur den går bland hästar istället. Det är en fruktansvärt fin häst som det inte finns någon hejd på hemma så det här blir en liten testrunda. Jag skulle inte bli förvånad om han vinner direkt med tanke på kapaciteten, men han skulle lika gärna kunna bli fyra-femma. Vi får se helt enkelt.

Ceboruco (Lopp 8) blev nerputtad från spår 7 till spår 11 precis innan anmälningstiden gick ut, vilket är ett jätteminus. Han är en häst som gör sina lopp från ledningen eller i dödens. Med tanke på spåret så kommer vi att chansa med barfota runt om för första gången. Vi testade det en gång i träning för ett tag sedan och då funkade det inte alls, nu är han däremot starkare men funkar det inte så funkar det inte. Jag känner att vi inte har så mycket att förlora, vi har en halvtimme till banan och det är ändå en nolla som ryker så vi testar och ser.

Bild: Jimmi Ehlers i kvallopp bakom egentränade Caddy Schack
Foto: Timmy Lundegård

Publicerad torsdag 6 juli 2023. info@orebrotravet.se