Medan Fornaboda körde sitt årliga midsommartrav så tog Isabella Jansson Wiklund resan till Rättvik. Tillsammans med egentränade Vikas Rossimo så var duon titelförsvarare till Cool Keepers Lilla Midsommarlopp, där man visade sig komma i god författning.


Ifjol blev det Lindeseger i Rättviks klassiska ponnylopp Lilla Midsommarloppet. Ett lopp som från och med ifjol har döpts efter en av banans största tävlingsprofiler, Cool Keeper.

Tillsammans med Vikas Rossimo så kunde Isabella Jansson Wiklund ta hem segern under 2022 års upplaga, där man under lördagen gästade Rättvik på nytt. Denna gång gästade man banan som titelförsvarare och precis som under fjolåret så slutade med seger.

Majoriteten av loppet kördes i ledningen, där duon passerade mållinjen med en god marginal till konkurrenterna. Vinnartiden blev 1.51,9ak vilket är nytt rekord för Vikas Rossimo.

Samtidigt som Isabella körde in sin nionde årsseger som ponnykusk, så körde Fornaboda sina midsommartävlingar med Midsommarloppet som huvudlopp. Främst av de fyra hemmahästarna var Cersei Gene, tränad av Jan Gustafsson, som från fjärde invändigt kunde spurta sig till en tredje plats på upploppet. Tiden blev 15,5am med Andreas Lövdal.

Det blev även en fjärde plats för Irqua Soleil Am, tränad av Johan Söderberg.

Bild: Vikas Rossimo och Isabella Jansson Wiklund från en tidigare start
Foto: Robin Falk

Publicerad måndag 26 juni 2023. info@orebrotravet.se