Det blev hemmaseger i Fornabodas största lopp för shettisar. Elsa Pettersson och Silver Lady blev svaret efter en upploppsstrid mot en tidigare Kriterietrea. Med segern så blev duon inte bara säsongens första vinnare på Fornaboda, de blev även de första av fyra hemmasegrar under söndagen.


Med säsongspremiären bara några dagar borta så smygstartade vi säsongen med en ponnydag under söndagseftermiddagen. Till vår glädje så fick vi se fyra hemmasegrar innan tävlingarna var i mål.

Tävlingsdagen rivstartade med Fornabodas största ponnylopp, Fornaboda Lilla & Stora Pris. I det Lilla Priset så var det hemmahästen Silver Lady som drog iväg med en stor ledning tillsammans med tränare Elsa Pettersson. Den tidigare Kriterietrean, Månstorps Vinni, utmanade på upploppet men kunde inte ta sig förbi det invändiga hemmaekipaget.

Detta innebar en hemmaseger i Fornabodas största shettislopp, där vinnartiden landade på 2.28,0g. Ett nytt rekord i årets andra start!

Fler hemmasegrar skulle det bli! Lina Hjortzberg blev nästa vinnare med sin egentränade Phanda. Därefter blev det en kuskseger för Isabella Jansson Wiklund bakom Duenna. Isabella som loppet därefter segrade som tränare till L.A.Exclusive som kördes av Lea Mattsson.

Stort grattis till Fornabodas vinnare!

Sigrid Hurtig fick med sig dubbla andra platser med Znarv, varav en av dessa togs med hjälp av Anna Hell. Max Nordmark Tybeck fanns på plats med Skullagårds Ragnar, där man slutade fyra i Fornaboda Stora Pris.

Fotnot: Lea Mattsson segrade i Fornaboda Stora Pris med M’.S. Rascal, tränad av Axevallas Selina Sylvander.

Bild: Elsa Pettersson och Silver Lady segrar Fornaboda Lilla Pris 2023!
Foto: Malin Hurtig

Publicerad tisdag 9 maj 2023. info@orebrotravet.se