Fornabodas juniorkusk kan inleda säsongen

Hon har redan vunnit lopp på Fornaboda, både som kusk och tränare. På söndag kan Fornabodas enda juniorkusk, Isabella Jansson Wiklund, inleda säsongen med de större hästarna. Trots att hon var uppsatt på två andra hästar, så valde hon att göra sin hemmadebut med familjehästen Marjons Djinni.


Det är långt ifrån första gången som Isabella Jansson Wiklund sätter sig i en sulky på Fornaboda. På söndag kör hon däremot sitt första lopp på hemmaplan med ett varmblod, där Fornabodas enda juniorkusk har chans att inleda säsongen.

- Självklart ska det bli spännande. Det är mitt första lopp med varmblod på Fornaboda och jag är lite förväntansfull på min häst. Jag vet att hon har kapacitet för att kunna vara med en bit fram, men det behöver stämma för henne under vägen. Det vore såklart kul om det kunde bli en framskjuten placering, även om det känns svårt på förhand.

Hästen som körs är familjeägda Marjons Djinni, men det var inget självklart val. Även om Isabella kör som juniorkusk så var det två andra tränare som hade henne som förstaval på sina hästar. Två hästar som hon dessutom känner sedan tidigare, Stonehaven och Cutie Käbb.

- Det var självklart jobbigt att välja vilken häst jag skulle köra. Det är två fina hästar som jag gärna vill köra. Jag valde ändå att köra familjens häst, främst eftersom jag nog inte kommer att kunna köra henne i lopp framöver sett till juniorloppens begränsningar.

Trots att söndagens tävlingar är årets efterlängtade säsongspremiär, så har Fornaboda smygstartat med en ponnydag. Där blev det seger för Isabella som både kusk och tränare, där hon meddelar att det inte fanns någon ringrost trots banans långa uppehåll.

- Banan var bra i ordning och allt runt om kändes som vanligt, så det fanns inga konstigheter. Enda nackdelen var att det inte var någon publik till ponnytävlingarna men jag hoppas att det blir bättre inför söndag, att det blir lite mer livat på banan.

En ny detalj inför säsongspremiären är stallbackens nya boxdörrar till uteboxarna. Dessa testades för första gången under ponnydagen och fick dessutom goda betyg.

- Vi stod i innestall så jag har själv inte använt de nya dörrarna. Däremot har jag bara hört goda toner om dem när jag var på stallbacken. Folk verkade nöjda med dem.

Stallintervju inför söndag: ”Kommer i fin form”
På söndag öppnar vi portarna för den efterlängtade säsongspremiären. Tolv lopp med första start vid 11-slaget kommer att köras, där Isabella Jansson Wiklund hittas direkt i det inledande loppet.

Marjons Djinni (Lopp 1, juniorchans) har tränat bra inför söndag och kommer i fin form. Till loppet så känns det som att vi rycker alla skor runt om så det ska bli spännande. Får vi det loppet vi vill ha så kan det kanske bli en fin placering men jag vågar inte säga vart det kan sluta. Hon har fin kapacitet men det ska hålla i psyket, det är där det spökar.

 

Bild: Isabella Jansson Wiklund från ifjol
Foto: Christer Norin

Publicerad fredag 12 maj 2023. info@orebrotravet.se