Fornabodas säsongspremiär är i mål! Hela 20 hemmahästar (!!!) kom till start där sex av dessa slutade på prispallen, varav en som segrare.


Premiärens vinnare var Irqua Soleil Am, tränad av Johan Söderberg, som gjorde sin andra start för året. Hemmavinnaren fick göra grovjobbet utvändigt ledaren under det sista varvet, där man satte huvudet först över mållinjen.

Rommekusken Simon Persson satt i sulkyn och kom i mål på det nya rekordet 17,9am. Hästens senaste seger kom även den på Fornaboda, vilket gör att stoet är obesegrad på hemmaplan på två starter!

Uppfödare: Am Bloodstock AB, Stockholm
Ägare, Tränare & Skötare: Johan Söderberg
Kusk: Simon Persson (Ro)

Tolv lopp kördes under lunchens säsongspremiär, där det fanns hemmahästar i nästan varje lopp. Härligt att se!

Kerstin Hell fick med sig dubbla silver genom Centeroftime W.F. och Red Alert W.F., som båda fick för långt fram till respektive vinnare. En silverplacering blev det även till Larizz, tränad av Katarina Brattström, som spurtade snabbt på upploppet.

Det blev dessutom dubbla brons till hemmabanan. Waimea, tränad av Anneli Lundegård, kördes av hemmakusken Simon Gorski och fick under slutvarvet en invändig resa som höll till en tredje plats. Det samma gällde för Modd Rapper, tränad av Lars Tybeck, som även denna höll till en pallplacering.

Ehlers-tränade Halle Westwood inledde dagen med en fjärde plats, medan Kerstin Hell tog en fjärde plats som kusk bakom Pårs Carla. Duon Tracy´s Princess och Miss Sharon tog varsin femte plats under lunchen, likaså Christian Lindkvist som satt upp bakom Daenerys Targaryen.

Under lördagen blev det dessutom en kuskseger till Isabella Jansson Wiklund som gästade Solvallas ponnytävlingar. Där blev det seger med Dalatränade Duenna. Senare samma kväll så fick Malin Hurtig med sig en tredje plats genom Excellenzen. Mogas Casanova, körd och tränad av Kerstin Hell, tog en fjärde plats.

Bild: Irqua Soleil Am krigar sig mot seger på upploppet
Foto: Timmy Lundegård

Publicerad måndag 15 maj 2023. info@orebrotravet.se