Det blev en lyckad lördag för Fornabodas aktiva inom ponnytravet. Färjestad arrangerade en heldag där Isabella Jansson Wiklund fick segerfira dubbelt. Båda segrarna kom med Vikas Rossimo, som vid båda tillfällena putsade på sin personliga rekordtid.


Flera av Fornabodas ponnykuskar gästade Färjestads tävlingsdag under lördagen. Fjorton lopp skulle köras där Isabella Jansson Wiklund åkte hem som 100%-ig på kusksidan.

Vid dubbla tillfällen blev det kuskseger med stallets sexåriga Vikas Rossimo. Trots 80 meters tillägg i det femte loppet, så var duon helt överlägsna och gick i mål på nya rekordet 1.53,0k. Senare under dagen sänktes det nya rekordet med fyra tiondelar, då nästa seger tog från ledningen på tiden 1.52,6k.

Elsa Pettersson var även hon på plats i Värmland, där det blev en andra plats med egentränade Silver Lady. Starten blev hästens årsdebut, där man kom i mål på fina 2.31,3k med en noterad galopp.

Även duon Sigrid Hurtig och Anna Hell Pettersson fick med sig en andra plats. Trots en jämn start bland samtliga hästar på startvolten så blev det en klar silverplacering för Znarv, som kördes av Anna och tränas av Sigrid. Tiden blev 2.10,6k.

Bild: Vikas Rossimo segerdefilerar på Färjestad
Foto: Elin Persson Lunde

Publicerad tisdag 2 maj 2023. info@orebrotravet.se