Ponnytravets heldagar är färdigkörda för i år. Isabella Jansson Wiklund har avslutat ponnytravets säsong på bästa sätt, där hon avslutade säsongen med tre segrar på sex starter. Med totalt tre lopp kvar av året så kan den 17-åriga ponnykusken stoltsera med 25 segrar med russ, vilket gör henne till landets segerrikaste russkusk.


Säsongens sista heldag inom ponnytravet kördes i helgen på Mantorp. Inom ponnytravets sista månad så har Isabella Jansson Wiklund avslutat segerrikt, där hon på säsongens sex sista lopp har kört in tre segrar och tre andra platser.

Under november har det blivit dubbla segrar med sin egentränade Vikas Rossimo, som bland annat vann det nyinstiftade loppet Pernilla Jobs Minne på Romme. Det blev även en seger på Mantorp i helgen. Dessutom tog Isabella resan till Årjäng för att köra in Örebrotränade Arom KL till seger.

Andra platserna tog hon med sina egentränade Bec’s Brisa och Mercedez P.D som i sin tur sprang in dubbla silver under månaden.

Med bara tre ponnylopp kvar av året, varav ett russlopp på Umeå, så står Isabella i skrivandes stund som landets segerrikaste russkusk. Totalt har hon kört in 25 segrar under 2023, där det skiljer 4 andra pris till tvåan.

Vi gratulerar även Lina Hjortzberg som fick har fått med sig en andra och en tredje plats i monté som tränare. Först som tvåa med Phanda på Romme, för att nu under helgen bli trea på Mantorp. Årjängsryttaren Ella Kihlgren red vid båda tillfällena.

Bild: Vikas Rossimo med landets segerrikaste russkusk, Isabella Jansson Wiklund
Foto: Kent Skogh

Publicerad onsdag 29 november 2023. info@orebrotravet.se