Jimmi kör finalen av Dansk Uppfödningslöpning.

På söndag kör danska Charlottenlund årets final av Dansk Uppfödningslöpning. Jimmi Ehlers valde spår tre bakom bilen med Kozmo Simoni som efter en uttagningsseger, är en av förhandsfavoriterna. Lindenytt tog en pratstund med Jimmi inför söndagens final. Lycka till!


På söndag är det dags för den stora finalen. Finalloppet har körts sedan 1896 och är därmed ett av världens äldsta lopp. Med en första prissumma på 327 000 danska kronor (i dagsläget beräknat till ca 516 136 svenska kronor), så skulle det vara stort för Fornabodatränaren att passera mållinjen som vinnare.

– Det skulle kännas overkligt om vi skulle lyckas att vinna, det skulle bli en stor dag i mitt liv kan jag säga. Att vinna ett av de största klassiska loppen skulle nog vara min största framgång i karriären. Jag köpte en dansk häst och den är med i finalen, det är inte dåligt. Det är inte så att jag har kunnat välja mellan tjugo hästar, istället har jag hittat rätt med den jag har, säger Jimmi Ehlers som är nöjd med stallets tvååring som har hunnit med fyra lopp under året.

Läs hela intervjun här: https://lindenytt.com/nyheter/jimmi-ehlers-jagar-sin-storsta-seger-pa-sondag/

 

Publicerad fredag 3 november 2023. info@orebrotravet.se