ST No More War tar årets första pallplacering

Kyliga minusgrader stoppar inte Fornabodatränarna. Under måndagen hittades det Fornabodaekipage på dubbla banor, där det även blev framgång på båda orterna. Främsta placeringen kom under Mantorps lunchtävlingar, där ST No More War tog sin första pallplacering för säsongen.


Mantorp stod som arrangör för veckans inledande tävlingar. Trots kalla minusgrader så var det man när att få jubla in en ny Fornabodaseger, både bland kuskarna och hästarna.

En av dessa var ST No More War, tränad av Sabina Hallin. Trots några galoppsteg från start så tappade man inte några metrar och kunde istället vara med i klungan direkt. Från fjärde invändigt så kom ekipaget fram bra och tog sig till ledarryggen när man kom in i slutsvängen.

Luckan kom lägligt på upploppet, där ett ekipage i spåren var kvickare till segern. Kim Eriksson körde till hästens första pallplacering för året på nya rekordet 14,8k.

Även Kenneth Gorski kuskade sig till en andra plats. Bakom Visbyhästen Boundless så blev det en jämn målgång, där man blev tvåa med ett huvud som marginal.

Även under kvällen blev det framgång för Fornabodahästarna. Från rygg på ledaren så kunde Saint Louis Blues spurta sig till ett tredje pris på upploppet. Jimmi Ehlers tränar och körde till tredje platsen på tiden 16,4am.

Under Mantorps måndagslunch blev det även en fjärde plats för Red Alert W.F. och Kerstin Hell. Jimmi Ehlers selade ut Campagne de Press på Färjestad, där det blev en femte plats med Saga Laursen i sulkyn.

Bild: ST No More War i defilering under Fornabodas säsongsavslutning
Foto: Timmy Lundegård

Publicerad onsdag 29 november 2023. info@orebrotravet.se