Jimmi Ehlers kan ha en årgångsvinnare i stallet! Tisdagskvällen tillbringades nämligen på danska huvudbanan Charlottenlund, där tvååriga Kozmo Simoni gick segrade ur ett uttagningslopp till Dansk Uppfödningslöpning. Nu väntar finalen om två veckor.


Under tisdagen så tog Jimmi Ehlers resan till sin gamla hemmabana Charlottenlund i Danmark. Med sig hade han tvååriga Kozmo Simoni, som selades ut till ett uttagningslopp inom Dansk Uppfödningslöpning.

Lindeekipaget fick en bra start och kunde köra sig till ledningen inom det första halvvarvet. Efter att ha öppnat det första varvet på 1.20 så kunde Jimmi öka tempot med sin tvååring när den lilla klungan kom in på den bortre långsidan. Lindeekipaget gick mot en ohotad seger på 17,9m och såg dessutom ut att ha krafter kvar i mål.

Segern var hästens första i karriären. Om två veckor väntar finalen för Kozmo Simoni och Jimmi Ehlers, vilket spår man får redovisas i veckan.

Uppfödare: Peter Simoni, Polen
Ägare: Håkan Lantz m.fl.
Tränare & Kusk: Jimmi Ehlers

Senare samma kväll så blev det en femte plats på Eskilstuna för Timetobelucky, tränad av Mats Johansson. I sulkyn satt Henrik Nilsson.

Bild: Kozmo Simoni från sommarens kvallopp på Fornaboda
Foto: Timmy Lundegård  

Publicerad onsdag 18 oktober 2023. info@orebrotravet.se