Fredagskvällen bjöd på två starka avslutningar från både Amazing Nag och Saint Louis Blues. Båda ekipagen gick tufft i ett snabbt tempo vilket resulterade i varsin pallplacering på Romme.


Strax innan helgen tog sin början så blev det nya pallplaceringar för de Fornabodatränade hästarna. Båda togs på Romme där Amazing Nag slutade främst.

Från spår sex bakom bilen så fick Leif Eklunds fyraåring en dryg inledning som hängandes i tredje spår under det första halvvarvet, då i 1.12-tempo. Kuskande Mats E Djuse testade sig framåt och kom dessutom till ledningen efter 700 meter. På upploppet fick man tung press, där duon höll sig starka till en andra plats.

Tiden i mål blev 14,8am efter en 1.11-avslutning. Silverpengen var den första för året för Amazing Nag som i dagsläget har över 1 000 startpoäng.

Samma dag så blev det en tredje plats för Saint Louis Blues. Tränare Jimmi Ehlers satt i sulkyn och fick ett fint lopp, där det dessvärre blev en galopp i slutsvängen. Duon kom snabbt tillbaka och spurtade sig till en tredje plats på 17,6m. Tredje platsen är hästens tredje i karriären.

Bild: Amazing Nag i bakvarv från i somras
Foto: Timmy Lundegård

Publicerad tisdag 3 oktober 2023. info@orebrotravet.se