Det blev triss i pallplaceringar för de Fornabodatränade hästarna, när Örebro körde breddloppstävlingar under torsdagskvällen. Två andra platser och ett tredje pris blev utdelningen när de nio loppen gått i mål.


Örebro körde breddloppstävlingar under torsdagskvällen, vilket lockade flertalet av de Fornabodatränade hästarna. Totalt nio hästar kom till start, där det blev en blandad utdelning på priskakan där det som främst blev dubbla andra pris.

Kavaljer Indika tog ett av dessa andra pris. Kuskande Tom Fromell hittade snabbt till ledningen, där det mot slutsvängen såg segerstarkt ut men fick ett hårt tryck mot en utvändig konkurrent. 16,8am blev tiden i mål för Kavaljer Indika som tog sin första andra plats i karriären. Lars Arnesson tränar.

Ett andra pris blev det även i loppet därefter från Excellenzen. Tillsammans med Kerstin Hell fick man göra loppet från femte utvändigt, där man klev på i tredje spår med 600 meter till mål. Duon höll sig i spåren och kunde rädda en pallplacering som dessutom blev dyrbarare efter en galopp från en invändig konkurrent. Malin Hurtig tränar Excellenzen som kom i mål på 16,5am.

Den tredje pallplaceringen kom från Eleganten Indika som kördes av Claes Eskilsson och tränas av Kåre Axelsson. Duon kom i mål på tiden 16,2am efter ett hårt kört lopp.

Babsans Bankir fanns med under dagen och slutade fyra med tränare Niclas Westberg i sulkyn.

Bild: Kavaljer Indika blev en av kvällens två silverplacerade, här från en tidigare tävlingsdag
Foto: Timmy Lundegård

Publicerad måndag 11 september 2023. info@orebrotravet.se