Lördagen blev succéartad för de tre Fornabodatränade hästarna som kom till start. Förutom en tredje plats på V75 från Lovisa Canneryds Oss Can, så kunde Leif Eklund hämta ut sin första årsseger som tränare med Amazing Nag på Axevallas kvällstävlingar.


Det blev en mycket trevlig lördag för de tre Fornabodatränade hästarna som selades ut för tuffa uppgifter. Under kvällen blev det seger för Amazing Nag i ett körfriskt ungdomslopp på Axevalla som fick en tung inledning med mycket spårkörning inom det första halvvarvet.

Med unga Wilma Karlsson i sulkyn släppte man vidare och satt som tredje invändigt inför slutvarvet, där luckan kom inför slutsvängen. Duon krigade sig framåt i andra spår och säkrade en tuff seger efter att ledaren galopperat innan upploppets början.

Segertiden landade på 14,8am där segern var hästens andra i karriären, varav den första för året.

Uppfödare, Ägare & Skötare: Åsa Sjöberg & Susanne Källström
Tränare: Leif Eklund
Kusk: Wilma Karlsson (Hd)

Innan kvällstävlingarna påbörjades i Skara så låg fokuset på Bollnäs som körde V75-tävlingar. Lovisa Canneryd-tränade Oss Can kom till start i Dubbelcupens final, där man brakade till ledningen från sitt innerspår i volten. På upploppet kunde man inte försvara sig, istället blev det en stark tredje plats på nya rekordet 24,2m med Kenneth Gorski i sulkyn.

Under lördagen så blev det en femte plats på Axevalla för Chip Mc Kei’em som kördes av Alice Molin i ett uttagningslopp till Dam-SM. Thomas Lönnström tränar.

Bild: Amazing Nag var nöjd i boxen efter segern på Axevalla
Foto: Privat

Publicerad måndag 11 september 2023. info@orebrotravet.se