Den nya travveckan inleddes på Färjestad, där Niclas Westbergs flerfaldiga V75-deltagare Babsans Bankir förberedde sig för årets åttonde start. Efter ett fint rygglopp över den längre distansen, så kunde ekipaget utmana om en fin placering på upploppet.


  Fyra hästar från Fornaboda lockades till Färjestads lunchtävlingar under måndagen, där det blev dubbla pallplaceringar.

Främst slutade den tiofaldiga V75-deltagaren Babsans Bankir, som fick ett fint rygglopp av kuskande Petter Karlsson. Direkt från start så hittade ekipaget ner som tredje ytter, för att senare följa med i ett anfall med 700 meter kvar till mål. Först vid upploppets början så släppte man ryggen och gick på via tredje spår, för att därifrån säkra en fin andra plats.

Tiden i mål blev 13,9al på distansen 2640 meter. Detta var Babsans Bankirs första silverplacering för året. Niclas Westberg tränar.

Mot slutet av tävlingsdagen så ställde sig även Eleganten Indika på prispallen. Efter att ha försvarat ledningen från start, så blev det ett lopp från just spetspositionen. Man utmanades rejält mot upploppet, där ekipaget stred tappert men fick nöja sig med ett tredje pris på 15,2am. Magnus S Karlsson körde, Kåre Axelsson tränar.

Nämnvärt är att Bessa A.C. gjorde årsdebut under tisdagen och kom i mål som femma. Anna Nordlund tränar.

Bild: Babsans Bankir från ett tidigare lopp
Foto: Timmy Lundegård  

Publicerad torsdag 25 april 2024. info@orebrotravet.se