Bazoo Can vinner direkt i debuten

Strax innan lördagens V75-tävlingar från Åby hade gått i mål, så inledde Romme sina kvällstävlingar. Redan i det första loppet så hittades Kai Pakola som tränare i startlistan till den ostartade hingsten Bazoo Can. Trots en lugn start så kunde treåringen avsluta på ett bra sätt och säkrade även en seger.


För första gången sedan 2013 så hittades Kai Pakolas namn som tränare i startlistorna. Under lördagskvällen så selade man ut den treåriga hingsten Bazoo Can som kvalades som tvååring i november.

Treåringen fick en lugn start av kuskande Kenneth Gorski och hittade direkt ner som tredje invändigt. Mot slutsvängen fick man en galopperade konkurrent framför sig, vilket gav Lindeekipaget fritt fram. Bazoo Can kom ikapp ledaren på upploppet och fick dessutom en ännu enklare seger efter att ledaren galopperat.

Vinnartiden blev fina 35,5m, vilket hittills gör Bazoo Can till landets sjunde snabbaste treåriga kallblod för i år.

Uppfödare: Kai Pakola & Helena Canneryd
Ägare & Tränare: Kai Pakola
Skötare: Anna-Stina Olsén
Kusk: Kenneth Gorski (L)

Mot slutet av samma tävlingsdag så blev det även start i ett lärlingslopp för Sweet Breeze, tränad av Pernilla Wiklund. Julia Smedman fick chansen i sulkyn och körde direkt till ledningen, där man även höll sig under större delen av loppet. Sexåringen höll tappert på upploppet men blev slagen med 100 meter kvar till mål. Det blev till slut en tredje plats på tiden 16,6am.

Bild: Kai Pakola och Bazoo Can från en tidigare unghästutställning på Fornaboda
Foto: Timmy Lundegård

Publicerad måndag 8 april 2024. info@orebrotravet.se