Eagle Käbb tar sin första pallplacering

Fredagen på Romme bjöd på fina framgångar när Fornabodaekipagen kom till start. Fyra hästar kom till start, varav tre av dessa hämtade med sig en pallplacering till sina stall. Både Mackinac Bro och Juni Jo fanns på nytt med på pallen men för Håkan Falks fyraåring Eagle Käbb, som slutade främst, så var denna pallplats den första.


Det bjöds på framgångar för flera Fornabodastall när Romme arrangerade kvällstrav under fredagen. Totalt fyra hästar från Fornaboda kom till start, där tre av dessa placerade sig på pallen.

Redan i det första loppet så kom det framskjutna placeringar för Lindeekipagen, där Eagle Käbb blev tvåa. Håkan Falks fyraåring höll sig i ledningen till det första halvvarvet men slog på galopp i några steg och fick därmed släppa täten till det utvändiga ekipaget. Fornabodahästen hittade ut som andra utvändigt när man gick in i slutsvängen.

På upploppet så tog sig Eagle Käbb uppåt och passerade mållinjen som tvåa i mål med William Ekberg i sulkyn. Tiden blev nya rekordet 17,9m med galopp. Detta var hästens första pallplacering i karriären.

I samma lopp så blev det en tredje plats för Sabina Hallin. Precis som i förra starten så höll Mackinac Bro ledningen in mot slutsvängen, denna gång efter ett lopp från utvändigt ledaren. På upploppet så blev man avslagen, samtidigt som tidigare nämnda Eagle Käbb lyckades att gå starkt i andra spår.

Sofia Adolfsson körde Mackinac Bro till sin tredje bronsplats i karriären i sin fjärde start. Tiden i mål blev 17,2m.

Även Juni Jo, tränad av Lars Tybeck, fick med sig en tredje plats. Med ett snöpligt åttonde spår bakom bilen så placerades ekipaget som sist med halvvarvet kvar till mål. Kuskande Rikard N Skoglund körde på via tredje-fjärde spår i slutsvängen och därifrån så kunde hästen hålla farten till en välförtjänt tredje plats.

Lars Tybeck tränar hästen som kom i mål på tiden 29,5am. Tredje platsen gör att Juni Jo håller 100% på plats inom årets tre starter.

Bild: Eagle Käbb med sin tränare Håkan Falk på Fornaboda under nationaldagen
Foto: Timmy Lundegård

Publicerad måndag 22 april 2024. info@orebrotravet.se