Juni Jo på pallen när Rättvik hade premiär

För en och en halv vecka sedan så gjorde Juni Jo en mersmakande comeback som tvåa på Romme. Under tisdagen blev det en ny resa till Dalarna för den åttaåriga valacken, som även denna gång visade ett formtecken. Efter en smygresa så fick Lars Tybecks kallblod en invändig resa som höll till en klar tredje plats.


  Efter en andra plats i sin comeback så blev det en kort vila för Juni Jo som under tisdagen laddades för lunchtrav, detta när Rättvik höll sin årspremiär. Rikard N Skoglund sattes upp i sulkyn till denna start, där den åttaåriga valacken visade att silverpengen från Romme inte var en engångsbedrift.

Från tillägg så serverades Juni Jo en fin smygresa som tredje ytter. Trots att man satt en bit bak i fältet så kom hästarna i andra spår närmare ledaren med varvet kvar till mål. Mot den sista svängen så tog man en invändig resa, där åttaåringen höll ut sina konkurrenter på upploppet. Även om ledarparet hade skapat en stor lucka så höll Juni Jo bra till en stark tredje plats.

Lars Tybeck tränar Juni Jo som har plockat två pallplaceringar på lika många starter under året. Tiden i mål under tisdagen blev 29,9m.

Bild: Lars Tybeck, tränare till Juni Jo
Foto: Timmy Lundegård

 

Publicerad onsdag 3 april 2024. info@orebrotravet.se