Kasper och Anna är redo för kuskdebuten

När vintern var som kyligast vid årsskiftet så kunde vi meddela att Fornaboda har tre nya juniorkuskar inför 2024. Lina Hjortzberg var först att göra debuten i mars, men nu till helgen kommer både Kasper Rosenquist och Anna Hell Pettersson att göra debut bakom varmbloden. Kasper på lördag och Anna på söndag.


Vid årsskiftet fick Fornaboda tre färska juniorkuskar, som samtliga är aktiva inom ponnytravet. Den 12:e mars blev Lina Hjortzberg den första av de tre nylicensierade att göra sin kuskdebut bakom varmblod. Nu till helgen finns även Kasper Rosenquist och Anna Hell Pettersson med till sina första startlistor.

På lördag tar familjen Rosenquist en resa till Vaggeryd, där Kasper är uppsatt bakom Hurlyburly som tränas av Kaspers morfar Alf Erlandsson. Ekipaget fick ett invändigt spår ett i volten på distansen 1646, där totalt nio hästar kommer till start.

Dagen efter Kaspers debutlopp med varmblod så är det Annas tur att göra debut. Kuskpremiären med varmblod görs på Solvalla bakom Excellenzen, tidigare tränad av Malin Hurtig men som nu är utleasad till familjen Hell. Ett tredje spår på medeldistansen är förutsättningarna för ekipaget.

Passande nog så kommer även Lina Hjortzberg att starta med Yard på Solvalla. Detta innebär att samtliga av Fornabodas färska juniorer kör lopp under helgen. Lycka till!

Bild: Fornabodas nya juniorer från årsskiftet. Från vänster: Anna Hell Pettersson, Lina Hjortzberg och Kasper Rosenquist

Foto: Timmy Lundegård

Publicerad torsdag 18 april 2024. info@orebrotravet.se