Kasper vinner direkt i kuskdebuten!

Under lördagen så var det dags för Kasper Rosenquist att köra sin kuskdebut bakom de större hästarna. Stallet tog en resa till Vaggeryd, där de drygt 28 milen skulle visa sig bli en trevlig resa. Redan i sin kuskdebut så blev det seger för Kasper bakom morfar Alf Erlandssons Hurlyburly, där ekipaget avgjorde enkelt på upploppsrakan.


Vid årsskiftet stod det klart att Kasper Rosenquist fanns med som en av Fornabodas tre nya juniorkuskar. Under lördagsförmiddagen skulle debutloppet avklaras, där Kasper hittades bakom Hurlyburly på Vaggeryd.

Trots en bra start så gjordes kuskdebuten i rygg på ledaren. Ekipaget fanns utvändigt ledaren i utgången av den första svängen, där man fick svar av ledaren som ville köra i spets. Kasper tog tillbaka sin häst i ledarryggen och körde resterande lopp exakt enligt skolboken.

In i slutsvängen så tog man ut hästen utvändigt ledaren, där man väntade på upploppsrakan för att avsluta jobbet med att koppla grepp om den kommande segern. Segern blev enkel för Kasper som inleder sin kuskkarriär med varmbloden som obesegrad.

Tiden i mål blev 15,2m för Hurlyburly som även hon tar sin första seger i karriären. Kaspers morfar Alf Erlandsson tränar.

Bild: Kasper vinner med Hurlyburly i kuskdebuten
Foto: Camilla Nilsson-Borg

Publicerad måndag 22 april 2024. info@orebrotravet.se