Kerstin säkrar sin andra årsseger

Efter en bra helg för Fornabodastallen så avslutar Kerstin Hell den gångna veckan med en kuskseger. På Solvalla så sattes Kerstin upp bakom hemmahästen Mogas Jeppe som passerade mållinjen som segrare, efter ett rejält utdraget lopp. Segern är Kerstins andra triumf, vilket flyttar henne till toppen av Fornabodas interna kuskliga.


Solvalla körde breddloppstävlingar under söndagsförmiddagen, där flertalet Fornabodaekipage fanns på plats i huvudstaden. Trots att en stor majoritet av de Fornaboda-tränade hästarna fick med sig prispengar, så blev det ingen seger.

Däremot så blev det en kuskseger till förmiddagens andra lopp, där Kerstin Hell fick gästa vinnarcirkeln. Kusksegern kom bakom hemmahästen Mogas Jeppe som höll sig som trea i ett mycket utdraget fält. På upploppet blev segern däremot säker, vilket blev Kerstins andra kuskseger för året.

Även under lördagen var Fornaboda när att få en kuskseger. Kenneth Gorski var på plats när Visby öppnade upp för sin säsongspremiär, där den rödklädde kusken körde i samtliga nio lopp. Även om det inte blev någon seger så fick han ta färjan hem med dubbla andra pris samt lika många tredje platser.

På Solvalla blev det en fjärde plats för Fornabodajunioren Lina Hjortzberg som körde Marlen Lundgren-tränade Yard. Även till Årjängs söndagstävlingar under eftermiddagen blev det en fjärde plats, detta för Amazing Nag som tränas av Leif Eklund.

Bild: Kerstin Hell från ett tidigare tillfälle
Foto: Timmy Lundegård

Publicerad måndag 22 april 2024. info@orebrotravet.se