Tredjeplats för Wiklunds nyförvärv

När Isabella Jansson Wiklund skulle avsluta sin säsong som juniorkusk, så satte hon punkt med en seger bakom Sweet Breeze på Kalmar. Hästen tränades då av hemmatränaren Thomas Madsen men två månader efter segerloppet, så är hästen uppstallad hos familjen Jansson/Wiklund. Under torsdagen gjordes det första loppet för nyförvärvet.


Under fjolåret så åkte Isabella Jansson Wiklund till Kalmar för att köra Sweet Breeze åt hemmatränaren Thomas Madsen. Den långa resan resulterade med seger, där segerhästen senare visade sig bli en tävlingshäst hos familjen Jansson/Wiklund.

Nyförvärvet kom till Lindesberg i början av januari och skulle drygt en månad därefter, göra sin första start för det nya stallet. Turen gick till torsdagens lunchtävlingar på Eskilstuna, där ersatte Rikard Skoglund i sulkyn.

Ekipaget fick en fin start och landade i ledarryggen mot den första svängen. Därifrån fick man en lucka på upploppet, där man inte kunde närma sig ledaren. Efter en snabb avslutning från en konkurrent så blev det istället en tredje plats på tiden 17,1am i årsdebuten. Pernilla Wiklund tränar det sexåriga stoet som gjorde sin 29:e start under torsdagen.

Bild: Sweet Breeze från segern på Kalmar med Isabella Jansson Wiklund
Foto: Linda Madsen  

Publicerad måndag 5 februari 2024. info@orebrotravet.se