GOTT NYTT ÅR!!!

Gott nytt år! Vi avslutar året med en snabbsummering av årets händelser från Fornabodas aktiva och hoppas att få återse samtliga under nästa år!


- Fornabodas tränarkår har under 2023 gjort ett fortsatt snyggt arbete i stallarna! Med de 37 tränarna som har haft Fornaboda som hemmabana så har det blivit 27 segrar, 34 andra pris & 54 tredje pris. Tillsammans har stallarna kört in 3 373 040 kronor. Även de 13 kuskarna har gjort ett bra arbete på banorna med 25 inkörda segrar och sammanlagt 2 303 340 kronor.

- Den 31:a maj så var Fornaboda debutbana för Svensk Travsports nya publiksatsning, STL Sommar. Ett projekt som blev en stor succé i travsverige, där Fornaboda fick sin första smak på ett V75-arrangemang sedan 2004! Den största publiksiffran kom däremot under midsommar, där 1 681 personer fick se Torbjörn Jansson köra hem sin sista seger i Midsommarloppet.

- Totalt sju Fornabodahästar har deltagit i V75-sammanhang. För Deeply Express, tränad av Jimmi Ehlers, så blev det tre starter på V75. Förutom en tredje plats i Klass II Eskilstuna, så utklassade han sina konkurrenter på Hagmyren den 29:e juli. Från spets så körde sig tränare Ehlers till en skön seger i travets elitserie.

- Även årets vinnare av Axel Pålmans Minne, Oss Can (tränad av Lovisa Canneryd), har synts till i den främre träffen vid några tillfällen på V75. Förutom en fin fjärde plats på hemmaplan, så kunde kuskande Kenneth Gorski köra den svarta hingsten till en tredje plats i Dubbelcupens final på Bollnäs.

- Jimmi Ehlers tog även resan till Danmark. I mitten av oktober så segrade stallets tvååring Kozmo Simoni ett uttagningslopp till Dansk Uppfödningslöpning, där det efter någon vecka blev en åttonde plats i finalen på Charlottenlund.

- Max Nordmark Tybeck gjorde sin första säsong som kusk bakom varmbloden. Efter några år som ponnykusk så blev det tre lopp bakom Lena Thybeck-tränade Pepper Broline, där 16-åringen körde in 5 000 kronor på tre starter.

- Isabella Jansson Wiklund hade en kanonsäsong som kusk och blev, trots begränsad med startande, landets segerrikaste junior med totalt sex segrar. Även som russkusk blev 17-åringen landets segerrikaste, där hon dessutom körde till sig sin första seger i ett årgångslopp. Detta i Femårsmästerskapet med Solvallatränade Trigger.

- Även Kasper Rosenquist har haft en rolig säsong som ponnykusk, med nya rekord som både kusk och tränare. Tillsammans med sin egentränade fyraåring Fanron, så har det även blivit silver i både Derbyt och Lilla Sprintermästaren.

Bild: Fyra av årets stora händelser! Oss Can segrar i Axel Pålmans Minne, Deeply Express vinner på V75, Isabella Jansson Wiklund är årets segerrikaste juniorkusk & Kasper Rosenquist tar silver i Lilla Sprintermästaren och Derbyt med Fanron.
Foto: Timmy Lundegård, Lena Emmoth, Kurt Einevåg & Privat

Publicerad tisdag 2 januari 2024. info@orebrotravet.se