Symphonie Teemer är först till prispallen

Det tog inte många timmar av det nya året innan Fornaboda fick fira en ny pallplacering. Linn Hansson rivstartar 2024 med en tredje plats som tränare till Symphonie Teemer, som spurtar sig till både nytt rekord och en tredje plats. Det elvaåriga stoet säkrar därmed titeln som ”Årets första pallplacerande häst på Fornaboda”.


Redan under den första dagen av det nya året, så var det två Fornabodahästar som selades ut till nya tävlingar. För Linn Hansson blev det dessutom succé efter att hennes Symphonie Teemer säkrat en tidig pallplacering.

Från bakspår så blev det en inledande sista plats som fjärde ytter för Symphonie Teemer, som för första gången kördes av Kaj Widell. Med 400 meter kvar till mål så följde Lindeekipaget med i rygg på en attackerande konkurrent. Mot upploppet så fick man upp en bra fart och säkrade en fin tredje plats.

Tiden blev 14,0ak, ett nytt rekord på distansen för det elvaåriga stoet som tar sin första pallplacering sedan december 2022. Symphonie Teemer är därmed Fornabodas första pallplacerade häst för 2024!

Bild: Symphonie Teemer från ett tidigare lopp på Fornaboda
Foto: Timmy Lundegård  

Publicerad tisdag 2 januari 2024. info@orebrotravet.se