Honey Sweet tar sin andra pallplacering

Fornabodahästarna hade spritt ut sig ordentligt under måndagen, där det hittades representanter på tre olika banor. Romme, Eskilstuna och Färjestad hade tävlingar under samma dag, där det bjöds på placeringar från olika platser.

Till Färjestads första lopp så blev det glada miner hos kretsen kring Honey Sweet. Anna Hell Pettersson satt i sulkyn och tog en lugn inledning av loppet, där junioren hittades som tredje invändigt. Mot slutsvängen så hittade man ut i andra spår och fick även bra fart på upploppet. Precis innan mållinjen så gled, Sabina Hallin-tränade, Honey Sweet in till andra plats.

Tiden i mål blev 18,8m, där Honey Sweet tar sin andra pallplacering i karriären. Andra platsen gör dessutom att hästen har sprungit in över 100 000 kronor i karriären.

På Färjestad blev det senare en tredje plats för Danois Simoni som gick ut i ett montélopp.

Sofia Adolfsson fanns i sadeln och red direkt till ledningen, där man såg ut att kunna ta en seger. Två konkurrenter hade bra fart på upploppet, där det blev en tredje plats för Danois Simoni som var drygt en halv längd bakom de två ledarhästarna.

Kenneth Gorski tränar Danois Simoni som kom i mål på 18,0m.

Ett lopp från ledningen blev det även för Andy Pandy One som kördes av Kai P Jussila på Eskilstuna. I mitten av slutsvängen blev man utmanad och när man passerade mållinjen så blev det en tredje plats. Hästen kom i mål på 14,5ak och tränas av Lauri Mikkola.

På Färjestad blev det en fjärde plats för Lina Hjortzberg som kusk bakom Örebrohästen Daphne Maxim. Samma tävlingsdag blev det även en femte plats för Chip Mc Kei’em, tränad av Thomas Lönnström.

Bild: Honey Sweet från ett tidigare tillfälle