Modd Rapper tar sitt första silver

Det årliga nationaldagstravet på Fornaboda är i mål. Tio hemmahästar lockades till att fira den svenska flaggans dag på tävlingsovalen, där det även blev dubbla pallplaceringar. En av dessa kom från Modd Rapper som efter en fin smygresa kunde säkra sin första andra plats i karriären.


  Det fanns ett visst intresse för Fornabodas hemmahästar till det årliga nationaldagstravet. Totalt 10 hemmahästar kom till start i snabbkörda lopp som bjöd på ännu snabbare avslutningar.

Mot slutet av tävlingsdagen så kom den främsta placeringen genom Modd Rapper, tränad av Lars Tybeck. Körande Jorma Kontio tog en lugn start och landade som andra ytter, därifrån hittade man ner som tredje invändigt med varvet kvar. Mot upploppet fick man fritt framför sig och även om ledaren var för långt fram, så kunde Modd Rapper gå mot karriärens första andra plats på det nya rekordet 31,5m.

Detta var Modd Rappers 20:e start i karriären.

En fin placering blev det även för Eagle Käbb, tränad av Håkan Falk, som hittades i ett kortlopp för den lägre klassen. Med tjugo meters tillägg så närmade man sig den lilla ledarklungan hela loppet igenom. Fram mot upploppet hade kuskande Petter Karlsson fått kontakt med klungen och höll även bra fart i tredje spår där det blev en säker tredje plats.

Detta var hästens fjärde start i karriären, varav den första på den korta distansen. 16,3k blev tiden för fyraåringen.

Bild: Modd Rapper under nationaldagstravet
Foto: Timmy Lundegård  

Publicerad måndag 10 juni 2024. info@orebrotravet.se