Tre tredje platser på hemmaplan

När Fornabodas breddtävlingar var i mål så summerades hemmalaget till tre pallplaceringar, varav samtliga på en tredje plats. Lina Hjortzberg inledde det hela genom ponnyloppet med Phanda. Därefter blev ytterligare dubbla brons, först genom Qvicka Qaiza och sedan genom Kenneth Gorski.


  Fornaboda arrangerade breddtävlingar under lördagen med flera hemmaekipage på tävlingsovalen. När tävlingsröken hade lagt sig så stod de Fornabodas aktiva med tre tredje platser.

Den första kom redan i det inledande ponnyloppet. Lina Hjortzberg fick dessvärre en galopp i starten när hon var på väg att ta ledningen med Phanda. Hemmaekipaget kom snabbt tillbaka i loppet och säkrade en säker tredje plats på tiden 2.08,1.

När varmblodens tävlingar kom igång så var Qvicka Qaiza tidig att ta en pallplacering. Trots ett bakspår så kunde Magnus S Karlsson servera hemmahästen ett lopp från andra ytter, där man mot slutet även fick säkra en säker tredje plats.

Tredje platsen var hästens första pallplacering, där ekipaget kom i mål på tiden 18,8am. Kerstin Hell tränar.

Den tredje pallplaceringen kom från Kenneth Gorski som körde den Åmåltränade hästen Hermes T.M. till en tredje plats.

Det blev dessutom en fjärde plats för Marjons Djinni, tränad av Pernilla Wiklund och körd av Kenneth Gorski. Jan Hägg körde sig till en femte plats med sin egentränade Power Love.

Bild: Qvicka Qaiza från en tidigare tävlingsdag under året
Foto: Timmy Lundegård  

Publicerad måndag 17 juni 2024. info@orebrotravet.se