Slotts Ingvild nära seger på hemmapremiären

Tolv hemmahästar kom till start när Fornaboda äntligen öppnade upp portarna för sin nya säsong. Mot slutet av tävlingsdagen så var det inte heller långt ifrån att hemmapubliken fick ta emot en hemmahäst som vinnare. Slotts Ingvild gjorde ett fartfyllt upplopp och gjorde sig välförtjänt av en andra plats på ett nytt rekord.


Säsongen på Fornaboda är äntligen igång! Trots att det var bra med anmält till premiärdagens åtta lopp, så lockades även ett helt gäng med hemmahästar till start på hemmaplan. Totalt tolv hästar närmare exakt.

Ett kallblodslopp kördes mot slutet av tävlingsdagen, där Slotts Ingvild var nära att ta sin första triumf i karriären. Hemmahästen hittade snabbt till ledningen med Magnus S Karlsson i sulkyn, därefter släppte man befälet efter det första halvvarvet. Ekipaget kom ut i andra spår och jagade ledaren i slutsvängen.

På upploppet närmade man sig det ledande ekipaget men hann inte ända fram. Istället blev det en fin andra plats på rekordtiden 29,5k, vilket gör starten till den första gången som hästen travade under 1.30. Kerstin Hell tränar.

Tidigare under tävlingsdagen så blev det en pallplacering för Hurlyburly, tränad av Alf Erlandsson. Trots en inledning som första häst i andra spår så blev man snabbt avlöst till andra ytter. Mot slutsvängen så hängde man med som fjärde och krigade sig även till en tredje plats på upploppet.

Tiden i mål blev 15,9al, ett nytt rekord på distansen. Kenneth Gorski körde.

Under hemmapremiären blev det även en fjärde plats för Pirriboj som tränas av Anna Nordlund och kördes av Kenneth Gorski. Det blev även en femte plats för Kåre Axelsson-tränade Chevalier Indika, som kördes av Petter Karlsson.

Bild: Slotts Ingvild närmar sig ledaren på upploppet
Foto: Timmy Lundegård

Publicerad fredag 3 maj 2024. info@orebrotravet.se