Juni Jo är tvåa i comebacken

Travveckan i Mellansverige avslutades på Romme där Lars Tybeck selade ut Juni Jo. Det åttaåriga kallblodet startade senast på Fornaboda i slutet av augusti under fjolåret, men under söndagen så var det dags för tävlingscomeback. Efter en tapper strid på upploppet så blev det en andra plats.


  Romme arrangerade söndagens lunchtävlingar, där Fornabodastallen hade totalt åtta hästar till start. Bland de startande hästarna så skulle Juni Jo, tränad av Lars Tybeck, göra sin första start sedan augusti 2023.

Från tillägg så fick den åttaåriga valacken en inledande position som tredje ytter, för att med varvet kvar till mål ta sats via tredje spår. Från utvändigt ledaren så stred man tappert på upploppsrakan och säkrade en solklar andra plats på tiden 29,5k.

Hemmakusken Per Nordlund körde hästen till sin fjärde silverpeng i karriären.

Under samma tävlingsdag så blev det även en tredje plats för Imsweetbutpsycho som tränas av Anneli Lundegård. Från positionen som andra ytter så fick man senare fritt fram på upploppet där det blev en bronsplacering. Kenneth Gorski körde stoet som kom i mål på tiden 18,0am. Detta var även hästens första pallplacering i karriären.

En tredje plats blev det även för Kerstin Hell som agerade catchdriver bakom Bank’s Illusion, tränad av Liselotte Nordkvist.

Bild: Lars Tybeck från en tidigare tävlingsdag på Fornaboda
Foto: Timmy Lundegård  

Publicerad måndag 25 mars 2024. info@orebrotravet.se