Mersmakande bronsplaceringar under söndagen

Travveckan avslutades på Eskilstuna där fyra olika Fornabodastall gästade tävlingarna i Sörmland. Väl på plats så blev det bronspengar till två av stallen. Leif Eklunds Amazing Nag avslutade tävlingsdagen som trea via spåren, medan Sabina Hallin fick en tredje plats genom sin nykomling Mackinac Bro.


Totalt sex hästar, varav fyra olika stall, från Fornaboda tog sig till Eskilstuna under söndagskvällen. Främst så blev det två bronspengar som både inledde och avslutade kvällen.

Till det första loppet skulle fyraåriga Mackinac Bro göra sin första start i karriären. Debutanten hittade snabbt till ledarryggen från sitt nionde spår och höll ryggen till upploppet. På upploppsrakan så styrde kuskande Sofia Adolfsson ut fyraåringen i tredje spår, där man inte kunde utmana ledarparet som gick i ett avslutade 1.14-tempo.

Debuten slutade med en tredje plats på tiden 19,3m, Sabina Hallin tränar.

Även i det sista loppet blev det en mersmakande tredje plats. Med en seger i ryggen så fick Amazing Nag ett lopp som fjärde ytter, även denna gång med Per Lennartsson i sulkyn. När upploppet närmade sig så gick man ut i spåren och spurtade bra till en tredje plats.

Tiden i mål blev 15,5am. Leif Eklund tränar femåringen som med fyra starter för året har 50% i platsprocent för säsongen.

Det blev även en femte plats för Red Alert W.F., tränad och körd av Kerstin Hell.

Bild: Mackinac Bro blir trea i sin debut

Foto: Kent Skogh

Publicerad onsdag 6 mars 2024. info@orebrotravet.se